Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πρόγραμμα «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα»


    Βασική προϋπόθεση για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αθήνας αποτελεί η πλήρης καταγραφή της, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Η MONUMENTA ξεκίνησε το 2013 το διετές πρόγραμμα «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα» με αποκλειστική δωρεά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ».

     

    Η MONUMENTA ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να συμβάλλει στην προστασία, στην ορθή διαχείριση και στην ανάδειξη του φυσικού και αρχιτεκτονικού πλούτου της Ελλάδας και της Κύπρου. Η ομάδα της MOnuMENΤA απαρτίζεται από περιβαλλοντολόγους, αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην αλλαγή της γενικότερης στάσης απέναντι στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου και αυτοί να λάβουν ενεργό ρόλο στην προστασία τους. Η φυσική και η αρχιτεκτονική κληρονομιά περιλαμβάνονται ενιαία και αδιαχώριστα στη λέξη ΜΝΗΜΕΙΑ/ΜΟnuMENTA.

     

    Βασικό εργαλείο της είναι το ομώνυμο ελεύθερης πρόσβασης ηλεκτρονικό περιοδικό, που ταξιδεύει από τον Μάρτιο του 2007 στο Διαδίκτυο. Το περιοδικό είναι ανοιχτό σε όλους όσοι ανησυχούν για την αλλοίωση και την καταστροφή της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και ζητά τη συμμετοχή, τη συνεργασία, τις προτάσεις, την κριτική, προκειμένου να φθάσει στο στόχο του. Ο λόγος του περιοδικού επιθυμούμε να διαδοθεί, και, μέσα από μια διανοητική και συναισθηματική πορεία, όχι μόνο να συμβάλλει στη διαφύλαξή των μνημείων αλλά και στην καθιέρωση της ουσιαστικής διαλεκτικής σχέσης που οφείλουμε να έχουμε με αυτό που είναι το ζωτικό μας περιβάλλον.

     

    Η Εταιρεία, πέραν της έκδοσης του περιοδικού, παρεμβαίνει σε περιπτώσεις καταστροφών κτηρίων και του φυσικού περιβάλλοντος και υλοποιεί προγράμματα που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της προστασίας.

     

    Εκδήλωση την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013: https://www.facebook.com/events/337236393064305/?ref=22

     

    Περισσότερα: http://www.monumenta.org/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.