Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πρόταση για το 67% του ΟΛΠ θα καταθέσουν οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι


    Την απόφαση της RZD, της κρατικής εταιρείας των ρωσικών σιδηροδρόμων, να συμμετέχει στο διαγωνισμό για την πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. εκδηλώνοντας ενδιαφέρον έως τις 28 Απριλίου οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία ανακοίνωσε πριν από λίγο από τη Μόσχα ο πρόεδρος της εταιρείας Vladimir Yakunin.

     

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής για τον ΟΛΠ έχει διατυπωθεί ενδιαφέρον προς το ελληνικό δημόσιο από την Cosco και επενδυτικό σχήμα νεοζηλανδικών συμφερόντων.

     

    Η RZD έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον και συμμετέχει στο διαγωνισμό για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ θέλει να αποκτήσει και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

     

    Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ρώσος αξιωματούχος είχε κάνει λόγο για συνολική επένδυση πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Ελλάδα, στις υποδομές των λιμανιών και των σιδηροδρόμων, ενώ πολύ καλά πληροφορημένες πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν πως το θέμα έχει συζητηθεί και σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών.

     

    Οι ρωσικοί σχεδιασμοί συνδέονται τόσο με την πρόθεση της Μόσχας να ενισχύσει τις προσβάσεις της στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, αλλά και στο δικό της υπερσιβηρικό δίκτυο.

     

    Πηγή: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1973065





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.