Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ρεκόρ όλων των εποχών για το Ελ.Βενιζέλος στην επιβατική κίνηση σε μία ημέρα


    Με ένα εντυπωσιακό σερί το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος γράφει ιστορία στην επιβατική του κίνηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε, έσπασε το απόλυτο ρεκόρ επιβατικής κίνησης σε μία ημέρα στις 27 Ιουλίου όταν πέρασαν από εκεί 86.130 επιβάτες. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν από τις 24 Μαϊου 2007 στον τότε τελικό του Champions League με 85.224. Αυτός ο αριθμός μάλιστα στη στατιστική ιστορία του ΔΑΑ δεν είναι καν δεύτερος αλλά έκτος καθώς Ιούλιος και Αύγουστος καταγράφουν εντυπωσιακά νούμερα: Στις 28.7 πέρασαν 85.987 επιβάτες, στις 23.7 85.449 επιβάτες, στις 4.8 85.340 επιβάτες και την περασμένη Κυριακή 6.8 85.250 επιβάτες.

     

    Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι εκείνο το ρεκόρ του 2007 που άντεξε για 10 χρόνια σημειώθηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό ενώ τα παραπάνω νούμερα είναι καθαρά επιβατική κίνηση της θερινής περιόδου, πράγμα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο νέο ρεκόρ.

     

    Αύξηση όμως είχαμε και στον αριθμό των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2017, καθώς πλησίασε τις 110 χιλιάδες (109.829),

    καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 2,1%.

     

    Oι πτήσεις εσωτερικού παρέμειναν στα επίπεδα του 2016 (+0,3%), ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 3,5%.

     

    Το Αεροδρόμιο της Αθήνας δείχνει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη της πρωτεύουσας της χώρας ως μεγάλο Ευρωπαϊκό προορισμό (city break) και αναμένεται να ξεπεράσει φέτος τα 22εκατ.επιβάτες, δημιουργώντας ενά θετικό σερί από το 2013 και μετά.

     

    Στην ολοένα και αυξανόμενη επιβατική κίνηση το Ελ.Βενιζέλος έχει καταφέρει να ανταποκριθεί με ικανοποιητικό τρόπο, καθώς μόλις πρόσφατα προχώρησε σε σημαντικό face lift των χώρων του Αεροσταθμού.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/limania-aerodromia/aerodromia/item/42034-rekor-olon-ton-epoxon-gia-to-el-venizelos-stin-epivatiki-kinisi-se-mia-imera





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.