Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ρύθμιση για την παράταση στην εκτός σχεδίου δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων


    Τη ρύθμιση με την οποία παρατείνεται εκ των υστέρων η δυνατότητα δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση. Μαζί έδωσε παράταση σε πλήθος ρυθμίσεων για νομιμοποίηση παρατυπιών, όπως στη δήλωση αυθαιρέτων σε δάση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κτηματολογίου, στην προθεσμία νομιμοποίησης παράνομων κτηνοτροφικών μονάδων, ακόμα και στην προθεσμία διατήρησης των αυθαιρέτων στο Δέλτα του Εβρου.

    Οι σχετικές, με έντονο προεκλογικό άρωμα, ρυθμίσεις κατατέθηκαν χθες αργά το βράδυ στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας. Πιο συγκεκριμένα:

    Ποιους όρους θέτει ρύθμιση που περιέχεται σε πολυ- νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

    • Ορίζεται, όπως είχε ανακοινωθεί, η δυνατότητα κράτησης του δικαιώματος δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων, εφόσον έως τις 9 Δεκεμβρίου είχε είτε υποβληθεί αίτηση για έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας, είτε αίτηση για έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης, συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά. Ωστόσο ειδικώς για αυτές τις περιπτώσεις, χρήση της βεβαίωσης όρων δόμησης που θα εκδοθεί, θα μπορεί να γίνει μόνο μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2023, καθώς έως και την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα για έκδοση οικοδομικής αδείας ή προέγκρισή της, αναφέρεται.

    • Παρατείνεται κατά τρεις μήνες (δηλαδή έως τέλος Μαρτίου) η δυνατότητα δήλωσης αυθαιρέτων σε δάση (οικιστικές πυκνώσεις) προς νομιμοποίηση. Επίσης παρατείνεται κατά ένα έτος (έως το τέλος του 2023) τόσο η προθεσμία νομιμοποίησης παράνομων κτηνοτροφικών μονάδων, όσο και η ασυλία που δόθηκε σε αυθαίρετα μέσα στο Δέλτα του Εβρου, μέχρι να ολοκληρωθεί το πλαίσιο προστασίας της περιοχής. Τέλος παρατάθηκε έως το τέλος του 2024 η ολοκλήρωση της μεταφοράς δηλώσεων αυθαιρέτων από τον ν. 4178 στον ν. 4495, η μετεγκατάσταση πρατηρίων καυσίμων και άλλες διορίες πολεοδομικού ενδιαφέροντος.


    Πηγή: https://www.kathimerini.gr/society/562186063/parateinetai-i-domisi-se-ektos-schedioy-oikopeda/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.