Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ρώσοι τουρίστες τραυματίες από κεραυνό στην Κνωσό - Γυναίκα έπαθε ανακοπή


    Ο κεραυνός «έπεσε» σε δέντρο κάτω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί το γκρουπ για να προστατευθεί από τη βροχή - Ο αρχαιολογικός χώρος έκλεισε

     

    Τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δεν ήταν αρκετά για να προστατεύσουν ένα γκρουπ Ρώσων τουριστών που πανικοβλήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο ενός κεραυνού που χτύπησε πολύ κοντά και έπεσαν τρομοκρατημένοι στο έδαφος.

     

    Συγκεκριμένα ο κεραυνός «έπεσε» σε δέντρο κάτω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί το γκρουπ των τουριστών για να προστατευθούν από τη βροχή.

     

     

    Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, το γκρουπ αποτελούνταν από 19 άτομα ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση με τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο.

     

    Οι τουρίστες που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, το οποίο δεν εφημέρευε αλλά εξαιτίας του επείγοντος του περιστατικού άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

     

    Ανάμεσά τους είναι μία 36χρονη τουρίστρια, η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ήταν έγκυος με τους γιατρούς όμως να το διαψεύδουν. Η άτυχη τουρίστρια υπέστη ανακοπή με τους γιατρούς να την επαναφέρουν στην ζωή. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και θα μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου.

     

    Αλλοι τέσσερις τουρίστες νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ με τραύματα, ενώ επτά άτομα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα, η οποία έπαθε σοκ, ωστόσο είναι καλά στην υγεία της.

     

    Αμέσως μετά το συμβάν ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έκλεισε.

     

    k1.jpg

     

    k2.jpg

     

    k3.jpg

     

    keraun0.jpg

     

     

    Η συγκλονιστική περιγραφή του αρχιφύλακα

     

    Ο αρχιφύλακας κ. Παπαδάκης περιγράφει τη στιγμή που κεραυνοί χτύπησαν τους ανθρώπους. «Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, οι τουρίστες είχαν πάει να κρυφτούν κάτω από το πεύκο γιατί έβρεχε. Ο κεραυνός έσκισε το δέντρο και οι άνθρωποι έπεσαν κάτω στο έδαφος ουρλιάζοντας ότι δεν αισθάνονται τα πόδια τους» λέει αποκλειστικά στο protothema.gr ο κ. Παπαδάκης.

     

    Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/480189/keraunos-epese-stin-knoso-traumatistikan-touristes/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μια που το 'φερε η κουβέντα να αναφέρω ότι σε περίπτωση κεραυνού η καλύτερη στάση (αφού αφαιρέσουμε ό,τι μεταλλικό έχουμε επάνω μας) είναι το "βαθύ κάθισμα"  (όπως όταν χ...εις δηλαδή) και μακριά από δέντρα.

    Εντελώς ξαπλωμένοι στο έδαφος θα ήταν ιδανικό από την άποψη ότι δεν θα δίναμε "στόχο" σε κεραυνό, αλλά σε περίπτωση διαρροής ρεύματος σε υγρό έδαφος από χτύπημα κεραυνού σε γειτονικό δέντρο που βρίσκεται στην διεύθυνση κεφαλής-ποδιών, θα είχαμε μεγάλη διαφορά δυναμικού ανάμεσα στο κεφάλι και στα πόδια, πράγμα που είναι και το πιο επιζήμιο για την επιβίωσή μας.

    Edited by Julius Caesar
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Φυσικά και θέλουν. Ανάλογα με τις προδιαγραφές τους, επιλογή του σημείου τοποθέτησης ώστε να καλύπτεται η περιοχή ενδιαφέροντος και ιδιαίτερες κατασκευές (κλωβοί Faraday) σε κτίρια υψηλού κινδύνου. Και φυσικά σωστή εφαρμογή - τοποθέτηση σύμφωνα με προδιαγραφές, όχι μαστορίστικα ...

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.