Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σεισμός 7,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία - Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι


    Οι αρχές της Ινδονησίας ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει για το νησί της Σουμάτρας μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό που έπληξε τα δυτικά παράλια του νησιού, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι TVRI επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

     

    Εκτός από την Ινδονησία, προειδοποίηση για τσουνάμι σε περιοχές των δυτικών ακτών της εξέδωσε και η Αυστραλία, όμως την ακύρωσε έπειτα από λίγα λεπτά.

     

    Οι ινδονησιακές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε κίνδυνος να πληγούν από παλιρροϊκά κύματα οι επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ.

     

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό. "Στο Μπενγκούλου (στη νοτιοδυτική Σουμάτρα) δεν έγινε καν αισθητός", είπε ο Άντι Έκα Σάκια, ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

     

    Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, που επρόκειτο να διανυκτερεύσει σε ένα ξενοδοχείο της πόλης Μεντάν, στη Βόρεια Σουμάτρα, είναι ασφαλής, ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο. Ένας κάτοικος του Μεντάν είπε ότι δεν κατάλαβε τον σεισμό.

     

    Η δόνηση σημειώθηκε στις 18.50 τοπική ώρα (14.50 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε πανικό στην Παντάνγκ όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου στην πόλη αυτή είπε ότι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και άρχισαν να τρέχουν προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, ώστε να είναι ασφαλείς στην περίπτωση που σημειωθεί τσουνάμι.

     

    Η Ινδονησία και ιδίως η επαρχία Άτσεχ είχε πληγεί από το τσουνάμι του 2004 στον Ινδικό Ωκεανό που προκλήθηκε από ένα σεισμό μεγέθους 9,1 βαθμών. Στις 26 Δεκεμβρίου 2004 ένα κύμα που έφτανε σε ύψος ακόμη και τα 17,4 μέτρα σάρωσε περισσότερες από δώδεκα χώρες και έσβησε από τον χάρτη ολόκληρες κοινότητες. Μόνο στο Άτσεχ σκοτώθηκαν 126.741 άνθρωποι.

     

    Πηγή: http://www.topontiki.gr/article/161621/seismos-79-rihter-stin-indonisia-elixe-o-synagermos-gia-tsoynami





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.