Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σε ποιο νομό της χώρας κινδυνεύεις περισσότερο να εμπλακείς σε τροχαίο ατύχημα;


    Τα πιο πολλά τροχαία ατυχήματα γίνονται στην Αττική, τα πιο καταστροφικά και ζημιάρικα όμως γίνονται στην Καστοριά. Αυτό προκύπτει από μελέτη της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η οποία περιλαμβάνεται στην ετήσια στατική έκθεση της ΕΑΕΕ.

     

    Ειδικότερα οι μεγαλύτερες συχνότητες ζημιών (άνω του 6%) παρατηρούνται στους νομούς Αττικής (8,24%), Αχαΐας (7,95%) Θεσσαλονίκης (7,28%) και Ηρακλείου (6,57%).

     

    Η μεγαλύτερη μέση ζημιά όμως καταγράφηκε στην Καστοριά (3.052 ευρώ η μέση ζημιά) και ακολουθεί η Αιτωλοακαρνανία με 2.974 ευρώ, η Πέλλα με 2.967 ευρώ και η Άρτα με 2.954 ευρώ.

     

    Δείτε τους χάρτες επικινδυνότητας στη συνέχεια (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση):

     

    grafiki-katanomi-suxnotitas-zimiwn-eaee.jpg

     

    geografiki-katanomi-mesis-zimias-eaee.jpg

     

     

    Πηγή: http://www.tribune.gr/greece/news/article/303801/se-pio-nomo-tis-choras-kindinevis-perissotero-na-emplakis-se-trocheo-atichima.html και http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/se-poio-nomo-ths-chwras-kindyneyeis-perissotero-na-emplakeis-se-trochaio-atychhma.html





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    ενδιαφέρον.. (που λένε και οι εγγλέζοι)

     

    αυτή η γεωγραφική κατανομή ενδιαφέρει μόνο τις ασφαλιστικές εταιρείες που χρεώνουν αντιστοίχως ασφάλιστρα

    κουβέντα περί ποιότητας του οδικού δικτύου

     

    έτσι όπως οι εταιρείες μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία θα μπορούσαν και οι ασφαλισμένοι να μεταφέρουν την έδρα τους στην Σάμο-Ικαρία (εσένα έχω στην καρδιά)

     

    απ' την άλλη δεν μπόρεσα να μην διακρίνω (εκτός του Αγ. Ορους που είναι λευκό) την γκρίζα ζώνη μεταξύ Μεγάρων και Ισθμού. τι έγινε? κηρύχθηκε αυτόνομο κράτος του Casino Λουτρακίου?

    Link to comment
    Share on other sites

    περα απο όλα τα στραβα του οδικου μας δικτυου, υπαρχει και η ελλειψη παιδειας. Επισης οταν το στοπ ειναι χαμενο μεσα στα δεντρα ή όταν τα αυτοκόλλητα δε σε αφήνουν να δεις το σήμα και προκληθει τροχαίο θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα να μπορείς κινηθεις εναντίον πχ του δήμου. Δε λέω οτι δε μπορείς να το κάνεις αλλά μέχρι να ξεμπλέξεις θα εχεις δαπανήσει περίσσοτερα λεφτά σε έξοδα κλπ καθώς επίσης θα περιμένεις και κάμποσα χρονάκια. 

    Link to comment
    Share on other sites

    Δική μου παρατήρηση είναι ότι ανά περιοχή ή πόλη τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί είναι τα ίδια μεταξύ τους ή έχουν στην πλειοψηφία τους κοινά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και προβλεψιμότητας.
    Ως προς τα αυτοκόλλητα, νομίζω η σωστότερη οδός είναι η καταγγελία του διαφημιζόμενου, ενώ για τα δέντρα καλό θα ήταν να μην περιμέναμε από τον δήμο πολλά, πολλά και να τα κλαδεύαμε από μόνοι μας, όποτε μπορούμε.

    Link to comment
    Share on other sites

    Μήπως στις κόκκινες περιοχές γίνονται τίποτα business (πάνω απο τον μέσο όρο) με τα διπλώματα?
    Μία από τις πολλές αιτίες των τροχαίων είναι η σήμανση ή η μη ύπαρξη σήμανσης.
    Για την Αττική θα είχε ενδιαφέρον αν έδειχνε την κατανομή ανα περιοχή (π.χ. Βουλιαγμένης και παραλιακή) και τις ώρες που συμβαίνουν και τον τύπο αυτοκινήτου.

    Link to comment
    Share on other sites

    Μάλλον δεν έχετε δει πως οδηγούν στην επαρχία και βρίσκουμε την καραμέλα της παραλιακής. Οι περισσότεροι είναι πιτσιρικάδες που παίρνουν το αγροτικό του μπαμπά και κόβουν βόλτες. Βασικά δεν φταίει ούτε το οδικό δίκτυο ούτε η σήμανση που λέτε. Φταίει η γκλαβα του καθενός

     

     

    Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Καλά τα λες Ικαρε. Παρατηρώντας το χαρτη, πχ η κρήτη που έχει μεγαλύτερη συχνότητα η μέση ζημιά είναι χαμηλότερη σε σχέση με περιοχές με μικρότερη συχνότητα.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.