Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σπίρτζης: Ζητούμε μείωση διοδίων στους οδικούς άξονες


    Η δημιουργία ενός αναλογικού συστήματος χρέωσης, η μείωση της τιμής των διοδίων, η ένταξη ρήτρας ανάπτυξης στις συμβάσεις παραχώρησης, η ελεύθερη διέλευση για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και η ειδική μεταχείριση των ενδοδημοτικών μετακινήσεων αποτελούν τους στόχους της επερχόμενης διαπραγμάτευσης με τους παραχωρησιούχους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

     

    Όπως δήλωσε στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας των ΑΝΕΛ κ. Νικολάου Μαυραγάνη, σε περίπου έναν μήνα θα κληθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι παραχωρησιούχοι με στόχο:

    - Τη δημιουργία του πρώτου πανελλαδικού, υβριδικού, αναλογικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους

    - Τη μείωση των διοδίων

    - Τη χρήση των δεικτών για την πορεία οικονομίας στη μεθοδολογία ορισμού της τιμής των διοδίων

    - Τη θέσπιση ατέλειας για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα ΑμεΑ

    - Τη μείωση των σταθμών διοδίων που μπορεί να υπάρχουν στα όρια ενός δήμου

    - Τη θέσπιση αριθμού δωρεάν ή χαμηλού τιμήματος διελεύσεων για μόνιμους κατοίκους.

     

    Όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης στη Βουλή, το υπουργείο συλλέγει στοιχεία για να πάει «αξιόπιστα και με τεχνοκρατική τεκμηρίωση» σε διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους.

     

    Βέβαια, ο αναπληρωτής υπουργός κατέστησε σαφές ότι η χώρα είναι δεσμευμένη με τις συμβάσεις παραχώρησης και υπάρχει ο κίνδυνος καταβολής τεράστιων ποσών σε ρήτρες και αποζημιώσεις.

     

    Παράλληλα, ωστόσο, έκανε μία δήλωση που μπορεί να «διαβαστεί» ποικιλοτρόπως. «Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι διαδικασίες», σημείωσε, «έχουμε και εμείς και εσείς και τα κινήματα να κάνουμε άλλου είδους ενέργειες».

     

    Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε «λίγη πίστωση χρόνου» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση θα πάει καλά, καθώς «και τα έργα σε αδιέξοδο, με το σύστημα που έχει επιλεγεί».

     

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι «έχουμε χώρα σε αποκλεισμό», κατέκρινε το γεγονός ότι με την αναθεώρηση των συμβάσεων η τιμή των διοδίων ρυθμίζεται μόνο από τους παραχωρήσιούχους και έκανε έκκληση «να τερματιστεί ο φαύλος κύκλος» της αύξησης των διοδίων που συνεπάγεται μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, «χωρίς να κινδυνεύσουν οι υπάρχουσες συμβάσεις».

     

    Πηγή: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=696508





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    JasonK ήμουν έτοιμος να το παραθέσω και εγώ! Παίζει το πορτρέτο του σ.Άρη να δακρύσει κάποια στιγμή. Δεν θα είναι από θαύμα, θα είναι από αυτά που θα ακούει εκεί μέσα από τον "σύντροφο" Σπίρτζη τον πασοκομμουνιστή....... [sic!!]   

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    Το ότι ο συγκεκριμένος (αλλά κι ο γ.γ.) πήρε αυτή τη θέση, είναι μάλλον απαίτηση της διαπλοκής. Αλλιώς, οι συριζαίοι κυβερνώντες θα πρέπει να είναι μεγάλοι κόπανοι. 

    Όσο για τον (κακότεχνο) πίνακα, και μόνο η ύπαρξή του στο γραφείο του ακατονόμαστου, δικαιολογεί επαν-αυτοκτονία του Άρη...

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

     

    κλασικό φαινόμενο και πολύ παιγμένο στην ελληνική τηλεόραση. Θα του στείλουν οι τραπεζίτες τον λογαριασμό με εμαιλ και αφού περάσουν μερικές ημέρες θα δηλώσει αύξηση των διοδίων. Προφανώς και γνωρίζει την διαδικασία αλλά ήθελε και αυτός να πει την δική του μαλακία, να βγει σε κανένα κανάλι παρέα με του υπόλοιπους μπας και καταφέρει να κρατήσει την βουλευτική του ιδιότητα. Διότι κυρα Πίτσα μου και μαλακίες να λες στο γυαλί σε ψηφίζουν τα ζωντόβολα. Είναι σαν την διαφήμιση. Και μαλακίες να πουλάς θα τις πουλάς πάντα εφόσον το ζωντόβολο την τρώει στην μούρη κάθε μέρα. Μην αρχίσουμε ποιοι είναι και ποιοι δεν ποιοι δεν είναι ζωντόβολα σε αυτή την χώρα διότι στατιστικώς είμαστε ΟΛΟΙ μας.

    • Upvote 3
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.