Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στατιστικά εργασιών Υποθηκοφυλακείων & Μεταβατικών Κτηματολογικών Γραφείων


    Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στατιστικά στοιχεία ως προς τις εργασίες των Υποθηκοφυλακείων, των Μεταβατικών Κτηματολογικών Γραφείων και των Ενεχυροφυλακείων (εφεξής Υποθηκοφυλακείων), έτους 2017. Τα στοιχεία προέρχονται από ετήσια έρευνα που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ μέσω της συμπλήρωσης στατιστικού πίνακα από τα έμμισθα και άμισθα ανωτέρω γραφεία, υπό την αιγίδα των Εισαγγελιών των Πρωτοδικείων, στα οποία υπάγονται. Το ποσοστό κάλυψης της έρευνας, για το έτος 2017, ανέρχεται σε 94,1%.

    Από την ανάλυση των στοιχείων του χρονικού διαστήματος 2008 – 2017, διαπιστώνεται μείωση των εργασιών των Υποθηκοφυλακείων, με μέση ετήσια μεταβολή -10,0% στις πράξεις και -13,8% στα εισπραχθέντα δικαιώματα. Η σύγκριση των δύο τελευταίων ετών (2017/2016) δείχνει αύξηση στις πράξεις κατά 5,9% και στα εισπραχθέντα δικαιώματα κατά 19,7%

    Ως προς την κατανομή των πράξεων που πραγματοποιούνται, βάσει της κατηγοριοποίησης που ακολουθείται, τη μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάζουν διαχρονικά οι μεταγραφές (κατά μέσο όρο 65,4% επί του συνόλου), ακολουθούμενες από τις υποθήκες. Η συμμετοχή των διεκδικήσεων, όσο και των κατασχέσεων, στο σύνολο των πράξεων είναι κάτω του 7,0%, ωστόσο οι κατασχέσεις τα τελευταία έτη έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στο σύνολο, από 3,8% το 2008 σε 6,6% το 2017. Ως προς την κατά κατηγορίες κατανομή των εισπραχθέντων δικαιωμάτων σε σχέση με το σύνολο παρατηρείται ότι, ενώ έως το 2009 το μεγαλύτερο ποσοστό στα εισπραχθέντα δικαιώματα είχαν οι υποθήκες (άνω του 50,0%), η αναλογία από το 2010 αλλάζει υπέρ των μεταγραφών.

    Το 2017 επί συνόλου 369 ενεργών Υποθηκοφυλακείων, που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα (κάλυψη 94,1%), τελέστηκαν 381.073 πράξεις και εισπράχθηκαν σε δικαιώματα 60.667.756 ευρώ, εκ των οποίων δικαιωμάτων το 48,9% αναλογεί στο Δημόσιο και το 51,1% στα Υποθηκοφυλακεία. Το ίδιο έτος, ανά εργάσιμη ημέρα, διενεργήθηκαν κατά μέσο όρο 1.518 πράξεις και εισπράχθηκαν 242 χιλ. ευρώ σε δικαιώματα, εκ των οποίων 118 χιλ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου.

    Δείτε τους αντίστοιχους πίνακες και γραφήματα εδώ


    Πηγή: https://www.b2green.gr/el/post/75990/



    Edited by Engineer


    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.