Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στη 2η φάση του πλέον το επιχειρηματικό σχέδιο αεριοκίνησης της ΔΕΠΑ - 10 νέα πρατήρια σε εθνικές οδούς


    Αυξητική τάση σημειώνει η αεριοκίνηση στη χώρα μας και παρόλο που απέχει από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού (όπως η Ιταλία), εντούτοις αναπτύσσονται σταδιακά οι απαραίτητες υποδομές, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν πληθώρα μοντέλων με CNG.

    Εντός του 2017 ολοκληρώθηκε η υλοποίηση της 1ης φάσης του επιχειρηματικού σχεδίου αεριοκίνησης για τη διείσδυση του CNG στην λιανική αγορά καυσίμων. Η φάση αυτή περιλάμβανε την ανάπτυξη ενός βασικού δικτύου πρατηρίων που βρίσκονται εντός ή πλησίον μεγάλων αστικών κέντρων κατά μήκος του άξονα που συνδέει τις πόλεις Θεσσαλονίκη – Αθήνα, μέσα σε υπάρχοντα πρατήρια με σήματα του Ομίλου των ΕΛΠΕ, καθώς και δράσεις προβολής και προωθητικές ενέργειες, σε συνεργασία με αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλους φορείς, για την απόκτηση πελατών και την ενημέρωση του κοινού.  

    Όπως τονίζεται από την επιχείρηση, η επιχειρηματική αυτή δράση εντάσσεται στην υλοποίηση ενός καθετοποιημένου έργου μάρκετινγκ, και όχι απλώς η ίδρυση πρατηρίων, προκειμένου η ΔΕΠΑ να διεισδύσει σε μία υπάρχουσα ώριμη αγορά (την αγορά καυσίμων κίνησης), η οποία παρουσιάζει σημαντική συρρίκνωση τα τελευταία 7 χρόνια στην χώρα, δημιουργώντας από το μηδέν ένα νέο υποκλάδο καυσίμων κίνησης στην Ελλάδα.  

    Αναλυτικότερα, στη διάρκεια του προηγούμενου έτους ολοκληρώθηκε η κατασκευή και τέθηκε σε λειτουργία ένα CNG πρατήριο στο Κορωπί. Με το νέο αυτό σημείο πώλησης, το δίκτυο CNG πρατηρίων με το σήμα «FISIKON» εντός πρατηρίων του ομίλου των ΕΛΠΕ ανέρχεται σε 9 πρατήρια (Κηφισιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Κορωπί, Αγ. Ι. Ρέντης, Πυλαία, Νέα Μαγνησία, Λάρισα, Βόλο και Λαμία), ενώ ο συνολικός αριθμός πρατηρίων συμπεριλαμβανομένων και των πρατηρίων της ΔΕΠΑ στα Α. Λιόσια και στην Ανθούσα είναι 11.  

    Εντός του 2017 οι σημαντικότερες εξελίξεις στον τομέα αυτό ήταν οι εξής:

    • Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση και άρχισε η κατασκευή δύο επιπλέον πρατηρίων στην Αθήνα: στην Ηλιούπολη, και στον Ασπρόπυργο, ενώ άρχισε η διαδικασία «αδειοδότησης» για δύο νέα σημεία πώλησης FISIKON.

    • Άρχισε η κατασκευή του πρώτου πρατηρίου στην Ελλάδα τύπου daughter (μη συνδεδεμένου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου), στην πόλη των Ιωαννίνων, το οποίο θα εξυπηρετεί εκτός των οχημάτων επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης και το στόλο αστικών λεωφορείων του τοπικού Αστικού ΚΤΕΛ.

    • Τον Νοέμβριο του 2017 η ΔΕΠΑ υπέγραψε σύμβαση με την Ε.Ε. / ΙΝΕΑ για την ίδρυση 10 νέων CNG πρατηρίων (13 σημεία CNG πώλησης) εντός ή πλησίον των μεγάλων εθνικών οδικών αξόνων οι οποίοι αποτελούν και μέρος των διευρωπαϊκών οδικών δικτύων. Τα πρατήρια αυτά θα χρηματοδοτηθούν κατά 50% από το Ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό εργαλείο CEF Transport.

    • Παράλληλα η εταιρεία υλοποίησε και ένα μίγμα δράσεων μάρκετινγκ (δράσεις προβολής και προώθησης πωλήσεων), συμμετέχοντας σε μεγάλες κλαδικές εκθέσεις του χώρου των αυτοκινήτων, επιδοτώντας οχήματα ΤΑΞΙ, μετατροπές βαρέων οχημάτων και προσφέροντας GREEN BONUS σε οδηγούς για την επιλογή ενός περιορισμένου αριθμού CNG οχημάτων, έτσι ώστε να αυξηθεί η αποδοχή του FISIKON από τους καταναλωτές / οδηγούς και να επιταχυνθεί η είσοδος σε αγορές στόχους της «αυτοκίνησης».

    Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι τα στοιχεία κάνουν λόγο για 271 πωλήσεις αυτοκινήτων με CNG κατά το α' τρίμηνο του έτους στη χώρα μας, έναντι 66 πέρυσι, γεγονός που μαρτυρά το αυξημένο ενδιαφέρον των οδηγών.


    Πηγή: https://energypress.gr/news/sti-2i-fasi-toy-pleon-epiheirimatiko-shedio-aeriokinisis-tis-depa-10-nea-pratiria-se-ethnikes



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.