Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Συμμαχία εργολάβων για τα απορρίμματα


    Το επόμενο βήμα για Ηλέκτωρ, J&P Άβαξ, ΓΕΚ-Τέρνα, Μεσόγειος, Ιντρακάτ και Αρχιρόδον

     

    Τα «βέλη» στη δική τους φαρέτρα τοποθετούν οι εργολάβοι οι οποίοι ανοίγουν κοινό μέτωπο προκειμένου, με παρεμβάσεις ακόμα και στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να σώσουν τα έργα που έχουν αναλάβει μετά από τους σχετικούς διαγωνισμούς για την διαχείριση των απορριμμάτων.

     

    Ο λόγος για τις εταιρείες Ηλέκτωρ, J&P Άβαξ, ΓΕΚ-Τέρνα, Μεσόγειος, Ιντρακάτ και Αρχιρόδον, οι οποίες προειδοποιούν πως στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην ακύρωση των διαγωνισμών, θα βρεθεί αντιμέτωπη με αποζημιώσεις.

     

    Σε έξι έργα υπάρχουν ανάδοχοι και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις, όπως είναι η Δυτική Μακεδονία και η Πελοπόννησος, οι διαδικασίες είναι ένα βήμα πριν ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, καθώς τα έργα έχουν περάσει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

     

    Η σύγχυση προκλήθηκε μετά από σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Τσιρώνη, στο περιθώριο συνάντησης με εκπροσώπους της Κομισιόν προ ημερών, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ακυρώσει όλους τους διαγωνισμούς για τα απορρίμματα συνολικού προϋπολογισμού 813 εκατ. ευρώ.

     

    Σημειώνεται ότι οι κοινοτικοί εκπρόσωποι ήθελαν να αξιολογήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στην χώρα μας στον κλάδο των απορριμμάτων. Μάλιστα η τοποθέτησή τους ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα με τις συμπράξεις που έχει σχεδιάσει για την κατασκευή έξι εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, εξέπληξε την κυβέρνηση.

     

    Πρόκειται για τα έργα Δυτικής Μακεδονίας με ανάδοχο τον Άκτωρα, Πελοποννήσου με ανάδοχο την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Ηλεία με ανάδοχο την J&P ΑΒΑΞ – Μεσόγειος- ΑΑΓΗΣ, Ηπείρου και Σερρών με ανάδοχο τις Archirodon – Intrakat – Envitec.

     

    Πηγή: http://www.dealnews.gr/roi/item/135254-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1#.VQBOwPmsVnY





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.