Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σύντομα η παράδοση του σταθμού της Αγίας Μαρίνας


    Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός Αγία Μαρίνα του Μετρό. Η παράδοση του νέου τερματικού σταθμού της γραμμής 3 προβλεπόταν αρχικά για το Σεπτέμβριο αλλά η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε καθυστέρηση τουλάχιστον 2 μηνών λόγω προβλημάτων στις εργασίες εγκατάστασης του συστήματος σηματοδότησης της Siemens.

     

    Σύμφωνα με την εταιρία, κατά τις καθιερωμένες τελικές δοκιμές φάνηκε ότι απαιτούνται επί πλέον αναπροσαρμογές και προσθήκες στο σύστημα σηματοδότησης, για την βέλτιστη συνεργασία των νέων εγκατεστημένων συστημάτων με τα υφιστάμενα, αλλά και για την εξασφάλιση της μελλοντικής επεκτασιμότητας στο υπό κατασκευή έργο προς Πειραιά.

     

    Ήταν η τελευταία από μία σειρά καθυστερήσεων που επηρέασε την παράδοση άλλων δύο επεκτάσεων του μετρό, προς Ανθούπολη αλλά και προς Ελληνικό στη γραμμή 2. Η κατασκευή της επέκτασης προς Αγία Μαρίνα μήκους μόλις 1,5 χλμ, έχει ολοκληρωθεί από τα μέσα του 2011 αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η SIEMENS, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

     

    Ο σταθμός Αγία Μαρίνα βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, στο ύψος του Δημαρχείου Αιγάλεω (Google Maps). Η ονομασία του σταθμού κατά τη διάρκεια κατασκευής του ήταν Χαϊδάρι αλλά στη συνέχεια άλλαξε σε Αγία Μαρίνα (από την ονομασία της περιοχής), καθώς βρίσκεται για λίγα μόλις μέτρα εντός των ορίων του δήμου Αγίας Βαρβάρας (με μία έξοδο του σταθμού να βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Αιγάλεω). Αναμένεται να είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 3 μέχρι το 2017 όταν θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά.

     

    Μαζί με τον σταθμό του Μετρό, κατασκευάστηκε σταθμός μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 Ι.Χ. οχημάτων

     

    Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 9 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά. Ο σταθμός αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 30.000 νέους επιβάτες καθημερινά.

     

    Πηγή και πλήρες άρθρο: http://www.athenstransport.com/2013/12/agia-marina-3/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.