Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τα κλειδιά για την εξοχική κατοικία - Τα κριτήρια επιλογής των ξένων αγοραστών


    Η "πυξίδα" για το μέλλον της αγοράς εξοχικής κατοικίας είναι σύμφωνα με τις απόψεις αναλυτών της αγοράς η ευκολία με την οποία ο μόνιμος κάτοικος μίας αστικής περιοχής στην ίδια ή σε άλλη χώρα θα έχει πρόσβαση στην εξοχική του κατοικία.

    Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό, ένα από τα βασικά κριτήρια που θέτουν οι αλλοδαποί προκειμένου να αγοράσουν ένα σπίτι εκτός συνόρων είναι -εκτός από τις υποδομές στην υγεία και στις τηλεπικοινωνίες- ο χρόνος που απαιτείται για να επιστρέψουν από την εξοχική στην κύρια κατοικία και το αντίστροφο.

     

    Όταν κάποιος αναφέρεται σε αποστάσεις και χρόνο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι αναφέρεται σε όλο το πλέγμα των υποδομών μεταφοράς. Δηλαδή σε λιμενικές υποδομές και σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σε αεροδρόμια αλλά και σε απευθείας αεροπορικές συνδέσεις του τουριστικού θερέτρου με τις βασικές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, σε σιδηροδρομικά δρομολόγια αλλά και σε συνδέσεις των παραθεριστικών προορισμών με τα τοπικά και διεθνή αεροδρόμια. Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, το σημαντικότερο στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη δεν είναι μόνο η ταχύτητα αλλά και η ασφάλεια.

     

    Παράλληλα, η ανάπτυξη οδικών δικτύων λειτουργεί, σύμφωνα με το παράδειγμα της Ισπανίας, ως «κράχτης» για την προσέλκυση υποψήφιων αγοραστών από το εξωτερικό καθώς:

     

    - Η προσφορά γης στις λιγότερο «ανεπτυγμένες» περιοχές είναι υψηλή, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής-επενδυτής μπορεί να έχει πλειάδα εναλλακτικών λύσεων σε χαμηλό σχετικά κόστος.

     

    - Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να έχει προϊόν σε ελκυστική τιμή.

     

    Η απόφαση για την επιλογή ενός τόπου για την αγορά εξοχικής κατοικίας επηρεάζεται επίσης από παράγοντες όπως: η εγγύτητα σε εστιατόρια και μπαρ, οι παραλίες, και η απόσταση από τα αεροδρόμια καθώς και ο χρόνος ταξιδιού. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι Βρετανοί αγοραστές έχουν αγοράσει σε προορισμούς με μεγάλη τουριστική υποδομή, με πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα, γήπεδα γκολφ, αξιόλογες παραλίες και υποδομές για την ψυχαγωγία των παιδιών.

     

    Ένα βασικό κριτήριο για την επιλογή είναι το ακίνητο να διαθέτει τις υποδομές που έχουν οι Βρετανοί στις κύριες κατοικίες τους. Η δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο, ο κλιματισμός και η πισίνα είναι οι κυριότερες από τις προδιαγραφές που θέτουν ως προϋπόθεση για την αγορά.

     

    Επίσης σημαντικός παράγων είναι η δυνατότητα μίσθωσης του σπιτιού κατά τις περιόδους που δεν χρησιμοποιείται από τους ίδιους.

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&la=1&catid=213&artid=16379





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.