Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Την Πέμπτη στη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς...με 3 κριτήρια


    Προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αλλά με τρία κριτήρια, θα προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο Πέμπτη 19/2.

     

    Η σχετική σχετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη. Η ρύθμιση θα προβλέπει ότι, για να προστατεύεται ο δανειολήπτης από τον πλειστηριασμό θα πρέπει να συνδυάζει τρία κριτήρια. Το πρώτο αφορά το ύψος της συνολικής αξίας ακίνητης περιούσιας, το δεύτερο το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και το τρίτο το ύψος των καταθέσεων του.

     

    Ωστόσο, τα ανώτατα όρια για τα κριτήρια αυτά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν τα όρια αυτά να είναι πιο διευρυμένα από αυτά της διάταξης περί προστασίας από πλειστηριασμούς που έληξε στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου.

     

    Υπενθυμίζουμε ότι η προστασία αφορούσε αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας στα 200.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα στα 35.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με προσαυξήσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, τραπεζικές καταθέσεις μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ και συνολική κινητή και ακίνητη περιούσια η οποία να μην ξεπερνά τις 270.000 ευρώ.

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=217&la=1&catid=198&artid=14617





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.