Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Τι προβλέπει η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια»


    Αλλαγές προς το ευνοϊκότερο προβλέπονται στην τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατέθεσε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με θέμα: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».

     

    Συγκεκριμένα:

     

    - Παρατείνεται μέχρι 31 Μαρτίου 2016 η ημερομηνία ένταξης στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια Η αρχική ρύθμιση προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου του 2015.

     

    - Οι διαγραφές ανά χρηματοδοτικό φορέα που αφορούν ένα ή περισσότερα δάνεια δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν αθροιστικά το ποσό των 500.000 ευρώ.

     

    - Οι επιχειρηματίες θα πρέπει πρώτα να ρυθμίσουν τις οφειλές σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία και μετά να προχωρήσουν σε ρύθμιση με τις τράπεζες.

     

    - Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προσκομίζει βεβαίωση χρηματοδοτικού φορέα ότι έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή/και διαγραφή δικαιούται και πρόσθετη διαγραφή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 20% πέραν των προβλεπόμενων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων ενώ η υποβολή της αίτησης του επιχειρηματία, πρέπει να συνοδεύεται από εκτίμηση των συμβαλλομένων περί της βιωσιμότητάς του μετά την υπαγωγή στην έκτακτη διαδικασία ρύθμισης.

     

    Τέλος, ως ειδικός διαχειριστής μπορεί να ορίζεται εκτός από δικηγόρος με οικονομοτεχνικές γνώσεις και πτυχιούχος ανώτατης σχολής που είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και κάτοχος αδείας λογιστή - φοροτεχνικού Α΄ τάξεως.

    Η τροπολογία για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων, όπως και αυτή για την εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/content/_Ti_problepei_i_tropologia_gia_ta_%C2%ABkokkina_daneia%C2%BB/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.