Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το Βερολίνο η δημοφιλέστερη πόλη για επενδύσεις σε ακίνητα


    Το Βερολίνο είναι η δημοφιλέστερη πόλη σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές προοπτικές στον τομέα των ακινήτων των 2016, σύμφωνα με την έκθεση «Emerging Trends in Real Estate Europe 2016: Beyond the Capital», που δημοσιεύουν από κοινού το Urban Land Institute (ULI) και η PwC.

    Σύμφωνα με την έκθεση, οι ραγδαία μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και οι παράγοντες που προκαλούν αναστάτωση στην αγορά, όπως η τεχνολογία, τα δημογραφικά δεδομένα, η κοινωνική αλλαγή και η ραγδαία αστικοποίηση, διεισδύουν στη αλυσίδα αξίας του ευρωπαϊκού κλάδου ακινήτων.

     

    Οι επενδυτές εστιάζουν πλέον την προσοχή τους σε πόλεις και στοιχεία ενεργητικού αντί σε χώρες. Η τάση είναι εμφανής και στην αύξηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για εναλλακτικούς, επιχειρησιακούς τομείς που έχουν επωφεληθεί από τη ραγδαία αστικοποίηση και τις δημογραφικές αλλαγές, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ξενοδοχεία, η στέγαση φοιτητών και τα κέντρα δεδομένων.

     

    Στην πρώτη θέση των πέντε δημοφιλέστερων πόλεων σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές προοπτικές το 2016 είναι το Βερολίνο, ενώ ακολουθούν το Αμβούργο, το Δουβλίνο, η Μαδρίτη και η Κοπεγχάγη. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα αναμένουν ότι η γερμανική πρωτεύουσα θα διατηρήσει τη δυναμική αυτή και μετά το 2016, λόγω του νεαρού πληθυσμού και της αυξανόμενης φήμης της ως τεχνολογικού και πολιτιστικού κέντρου, καθώς και της διαθέσιμης γης για σκοπούς ανάπτυξης.

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λονδίνο μένει εκτός της πρώτης δεκάδας, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι οι επενδυτές διακρίνουν βραχυπρόθεσμα καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης σε περιφερειακές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, η βρετανική πρωτεύουσα παραμένει η πρώτη επιλογή στην Ευρώπη για πολλούς επενδυτές που επικεντρώνονται στη συντήρηση πλούτου με ρευστότητα και στο μέγεθος της αγοράς, μαζί με μια σχετικά εύρωστη οικονομική απόδοση.

     

    Οι πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές για επενδύσεις στον κλάδο των ακινήτων το 2016 αναλυτικά:

     

    Βερολίνο Διατηρώντας την πρώτη θέση της περσινής κατάταξης, η γερμανική πρωτεύουσα βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα τόσο για επενδύσεις όσο και για προοπτικές ανάπτυξης το 2016. Η εισροή της δημιουργικής βιομηχανίας και της τεχνολογίας έχει οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου κατάληψη γραφειακών χώρων. ’λλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην πρόοδο της πόλης είναι το νεαρό σε ηλικία ανθρώπινο δυναμικό, με κύρια στοιχεία τον διεθνή χαρακτήρα και την ποικιλομορφία, καθώς και το χαμηλότερο κόστος ζωής. Η φήμη του Βερολίνου ως πολιτιστικού κέντρου και δημοφιλούς προορισμού έχει ενισχύσει παράλληλα τις προοπτικές στους τομείς της στέγασης και των λιανικών επιχειρήσεων.

     

    Αμβούργο Το Αμβούργο, που βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη θέση παραμερίζοντας το Δουβλίνο, έχει αποδείξει ότι πρόκειται για μια δυναμική πόλη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μελλοντικών κατοίκων της. Η πόλη έχει να επιδείξει μια διαφοροποιημένη βάση καταναλωτών, ενώ η ζήτηση για γραφειακούς χώρους πηγάζει από τους κλάδους των μέσων ενημέρωσης, των επιχειρηματικών υπηρεσιών και του εμπορίου, περιλαμβανομένου και σημαντικού αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

     

    Δουβλίνο Ενώ το Δουβλίνο εξακολουθεί να προσελκύει σημαντικά κεφάλαια, οι συμμετέχοντες στην έρευνα συγκλίνουν στην άποψη ότι η ιρλανδική πρωτεύουσα έχει ήδη φτάσει στο απόγειο των δυνατοτήτων της σε ό,τι αφορά τις ευκαιριακές αποδόσεις. Όσοι έχουν ήδη επενδύσει στην πόλη ή θα επιλέξουν να επενδύσουν στο εγγύς μέλλον ενδέχεται να εξασφαλίσουν και τις καλύτερες συνολικές αποδόσεις. Προβλέπεται αύξηση των ενοικίων γραφειακών χώρων, ωστόσο η αυξημένη ζήτηση για γραφειακά συγκροτήματα δεν αναμένεται να ικανοποιηθεί για πολλά χρόνια ακόμη.

     

    Μαδρίτη Η βελτίωση της ισπανικής οικονομίας έχει ως αποτέλεσμα την εισροή στη Μαδρίτη τόσο θεσμικών όσο και ευκαιριακών επενδυτών. Κατά την περίοδο των τεσσάρων τριμήνων που έληξαν το τρίτο τρίμηνο του 2015, η Μαδρίτη ήταν η πέμπτη πιο δραστήρια αγορά ακινήτων στην Ευρώπη. Ωστόσο, η αύξηση των τιμών σε συνδυασμό με μια μείωση των αποδόσεων των γραφειακών χώρων σε δημοφιλείς τοποθεσίες κατά 4% ενδέχεται να αποθαρρύνουν τους επενδυτές το 2016.

     

    Κοπεγχάγη Η άλλοτε προβληματική αγορά της Κοπεγχάγης παρουσιάζει σήμερα αξιοσημείωτες ευκαιρίες για επενδύσεις. Η ανάπτυξη του κλάδου της βιοτεχνολογίας έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ισχυρού πνευματικού κεφαλαίου. Το ποσοστό άδειων γραφειακών χώρων έχει περιοριστεί, εν μέρει λόγω της έντονης δραστηριότητας στον τομέα της μετατροπής γραφειακών χώρων σε οικιστικά συγκροτήματα. Κι ενώ οι αποδόσεις έχουν μειωθεί, πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα εξακολουθούν να θεωρούν τη Δανία ως μια ελκυστική αγορά για γραφειακούς χώρους, λιανικές επιχειρήσεις και οικιστικά συγκροτήματα.

     

    Πηγή: http://www.ant1iwo.com/news/oikonomia/article/230381/to-verolino-i-dimofilesteri-poli-gia-ependuseis-se-akinita/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.