Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το νέο... "πρόσωπο" της Οδού Πειραιώς


    Την ανάγκη ανάπτυξης του νότιου τμήματος της οδού Πειραιώς όπως έχει αναπτυχθεί μέχρι στιγμής το βόρειο τμήμα στους Δήμους Μοσχάτου, Ταύρου, Νίκαιας, Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Πειραιά συζήτησαν αρμόδιοι φορείς με τον Υπ. Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή.

     

    Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως οτιδήποτε αφορά τον Πειραιά, όπως η οδός Πειραιώς, αφορά και το Υπουργείο, ενώ σημείωσε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να συνδράμει τη Συντονιστική Ομάδα που θα αναλάβει την οργάνωση των ενεργειών για την ανάπλασή της με καταγραφή των ακινήτων που μπορούν να αξιοποιηθούν.

     

    Πρόσθεσε ότι το όλο εγχείρημα θα διευκολυνθεί πάρα πολύ, εάν βρεθούν ευρωπαϊκά προγράμματα που θα βοηθούσαν στην χρηματοδότηση. Αναφέρθηκε ακόμα, στο ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν κτίρια για τη στέγαση υπουργείων που έχουν διάσπαρτες υπηρεσίες και πρότεινε να αναλάβει τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς συναρμόδια υπουργεία.

     

    Σημαντική οδός η Πειραιώς για το λιμάνι και το Κέντρο της Αθήνας

     

    Ιδιαίτερα τόνισε την ανάπτυξη του Πειραιά, ως λιμανιού επιβίβασης και αποβίβασης (Home Port) των τουριστών της κρουαζιέρας και το σχετικό ρόλο της οδού Πειραιώς, την οποία χαρακτήρισε ως «βιτρίνα» για τους επιβάτες της κρουαζιέρας που έρχονται στον Πειραιά. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στις ανάγκες που έχει ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, όπως η επικαιροποίηση του Διατάγματος για τη χρήση της οδού, η διευθέτηση των χώρων, η δημιουργία άνετων πεζοδρομίων και αστικού πρασίνου,ο φωτισμός και άλλα.

     

    Επισημάνθηκε ότι η οδός Πειραιώς, ως δρόμος που συνδέει το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας με το αναπτυσσόμενο λιμάνι του Πειραιά, αναγνωρίζεται ως ένας από τους αναπτυξιακούς, πολιτιστικούς και πολεοδομικούς άξονες του ιστορικού δίπολου Αθήνας-Πειραιά.

     

    Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως στην παραπάνω συνάντηση συμμετείχαν ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης και Προβολής Πολιτιστικών Υποδομών Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων αρμόδιος για την Αστική Υποδομή Γιώργος Αποστολόπουλος, η ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Ασημέλια Ελευθεριάδη και η Ειρήνη Αλατζά, από το Τμήμα Γενικού Σχεδιασμού της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Πειραιά.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/To_neo_prosopo_tis_Odou_Peiraios_/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.