Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το The Hellinikon Project αποκτά φέτος δικές του τιμές ζώνης και αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα


    Μέχρι τα τέλη Ιουλίου το αργότερο το Ελληνικό θα έχει τις δικές του τιμές ζώνης και σε δεύτερο στάδιο αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα ανεγερθούν.

    Χθες το υπουργείο Οικονομικών ανέβασε στη Διαύγεια πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων , οι οποίοι θα αναλάβουν να βρουν την τρέχουσα αξία της έκτασης του Ελληνικού ως έκταση εντός σχεδίου.

    Οι εκτιμητές που θα αναλάβουν το έργο προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών θα είναι δύο ενώ θα υπάρχουν και αναπληρωματικοί ώστε να διεκπεραιωθεί το έργο.

    Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσδιορισμού των τιμών ζώνης το Ελληνικό θα πληρώνει ΤΑΠ και φόρους ως οικόπεδο εντός σχεδίου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι εισήγηση προσδιορισμού των τιμών ζώνης θα γίνουν κι από τους όμορους Δήμους με το υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίζει τις τελικές τιμές.

    Στην περίπτωση που οι δύο εκτιμητές έχουν σημαντική απόκλιση στον προσδιορισμό των τιμών ζώνης μπορεί να αναζητηθεί και από τρίτο εκτιμητή να δώσει τις δικές του τιμές. Από την στιγμή της επιλογής των εκτιμητών είτε είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο σε επτά ημέρες θα πρέπει να δώσουν τιμές στο υπουργείο Οικονομικών. Η τιμή ζώνης είναι η βάση για να βγουν στη συνέχεια οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και συμβάλλουν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

    Η μεταβίβαση των ακινήτων γίνεται με βάση την υψηλότερη τιμή για την εφορία καθώς πληρώνεται ο φόρος μεταβίβασης.

    Πάντως ο σχεδιασμός του έργου του Ελληνικού με την ολοκλήρωσή του θα πληροί τις προϋποθέσεις να έχει τις υψηλότερες αντικειμενικές τιμές ης χώρας διότι στην πράξη θα είναι ένας …επίγειος παράδεισος για λίγους ιδιοκτήτες.

    Η ανέγερση πύργου διαμερισμάτων με θέα τη θέα θάλασσα όπως και βίλες υψηλής αισθητικής και ποιότητας κατασκευής μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον .

    Οι εμπορικές αξίες με βάση τις προκαταβολές που έχει λάβει η Lamda Development από ενδιαφερόμενους για την απόκτηση πολυτελών ακινήτων στο Ελληνικό κυμαίνονται από 22.000 έως 27.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Οι ενδιαφερόμενοι εκτιμητές θα πρέπει να έχουν καταθέσει αίτηση μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου.

    Τέλος να σημειωθεί ότι αν είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα η διαδικασία προσδιορισμού τιμών ζώνης οι όμοροι Δήμοι θα είχαν απαιτήσεις για την καταβολή ΤΑΠ όπως και η εφορία θα είχε κάποια έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ ως έκταση εντός σχεδίου.


    Πηγή: https://www.economix.gr/2022/04/29/to-elliniko-tha-plirosei-fetos-enfia-os-oikopedo-entos-schediou/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.