Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Υπεγράφη το ΣΟΑΠ για το κέντρο της Αθήνας


    Υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία θεσμοθετείται και επίσημα το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για το κέντρο της Αθήνας.

     

    «Μέσω του ΣΟΑΠ, αντιμετωπίζουμε ολιστικά τα προβλήματα και προωθούμε σειρά δράσεων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων. Η πόλη αποκτά πλέον την οικονομική αναζωογόνηση και αίγλη που δικαιούται και οι πολίτες της την ποιότητα ζωής που τους αξίζει» σημειώνει με γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός ΠΕΚΑ.

     

    Ειδικότερα, το Σχέδιο περιλαμβάνει ένα σύνθετο πρόγραμμα δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ανατροπή της υποβάθμισης και την ανάδειξη του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας και δεσμεύει τις υπηρεσίες ως προς τις απαραίτητες ενέργειες υλοποίησής του.

     

    contentimage (1).jpg

     

    Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το Σχέδιο προσεγγίζει ολοκληρωμένα την ανάπτυξη της πόλης και προβλέπει, πέραν των πολεοδομικών παρεμβάσεων, δράσεις οικονομικού, κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Υλοποιείται για πρώτη φορά και οι παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και θα έχουν ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2021.

     

    Μάλιστα, οι παρεμβάσεις αναμένεται να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση όχι μόνο στην πόλη της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

     

    Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «η έγκριση του ΣΟΑΠ, καταδεικνύει την πολιτική μας βούληση να υλοποιήσουμε μια στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014- 2020». Ο ίδιος τονίζει ότι «μόνο με τέτοιες δράσεις μπορούμε να κατακτήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον».

     

    Σημειώνεται τέλος, από το ΥΠΕΚΑ, ότι για την ολοκλήρωση του Σχεδίου προηγήθηκε διαβούλευση και πολύμηνη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, με τον συντονισμό του ΥΠΕΚΑ, καθώς και ότι το σχέδιο έχει γίνει αποδεκτό από τον δήμο Αθηναίων, καθώς και από την περιφέρεια Αττικής.

     

    Διαβάστε την ΚΥΑ: http://ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=aZOJ787fnGs%3d&tabid=785&language=el-GR

     

    Δείτε το Ενημερωτικό Σημείωμα του ΣΟΑΠ: http://ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=XXm%2bxu545D4%3d&tabid=785&language=el-GR





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Η πόλη αποκτά πλέον την οικονομική αναζωογόνηση και αίγλη που δικαιούται και οι πολίτες της την ποιότητα ζωής που τους αξίζει» σημειώνει με γραπτή δήλωσή του, ο υπουργός ΠΕΚΑ.

     

    Απλά γελάμε.

    Link to comment
    Share on other sites

    Απλώς για το τυπικό της υπόθεσης..." αντιμετωπίζουμε ολιστικά..."λες και το συνολικά τον χάλαγε τον υπουργό...Αλλά αφού δεν κάνουμε έργο πρέπει να αναδείξουμε τα ελληνικά μας!!!!

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.