Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΥΠΕΝ: Άμεση κατεδάφιση αυθαιρέτων σε δάση, παραλίες και ρέματα


    Να υλοποιήσουν άμεσα τις κατεδαφίσεις τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών καλεί τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, με επιστολή του, σε κατηγορηματικό τόνο.

    Πρόκειται για αυθαίρετα σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, περιοχές αιγιαλού παραλίας, ρέματα και εν γένει σε προστατευόμενες περιοχές.

    Ο κ. Χατζηδάκης ζητεί να λάβει ενημέρωση από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ενημέρωση για τις άμεσες ενέργειές τους μέχρι τα τέλη Μαΐου.

    Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις

    Στην επιστολή του, διαμηνύει στους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων πως «η μηδενική ανοχή σε τέτοιες παράνομες δραστηριότητες βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικά της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού.»

    » Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις. Δεν είμαστε εδώ για να αναπαράγουμε παθογένειες του παρελθόντος. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν για να προστατέψουμε το περιβάλλον μας με πράξεις, όχι με λόγια. Είμαι σίγουρος πως όλοι μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, ο οποίος αποτελεί την πιο πλούσια κληρονομιά που αφήνουμε τα παιδιά μας».

    Τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα

    Τα συγκεκριμένα έργα κατεδάφισης τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έχουν ήδη ενταχθεί στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019» ύψους 6,28 εκατ. ευρώ.

    Αυτό σημαίνει ότι τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα κι απομένει η άμεση ενεργοποίηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

    Οι περιοχές όπου έχουν δεσμευθεί τα υψηλότερα ποσά

    Ενδεικτικά, στην ανακοίνωση των υπουργείων, αναφέρονται οι περιοχές όπου έχουν δεσμευθεί τα υψηλότερα ποσά:

    Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχουν ενταχθεί τα έργα εκτέλεσης κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών σε ρέματα της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, όπως και στο ρέμα Πικροδάφνης στα όρια των δήμων Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου, καθώς και σε δάση-δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη Δυτική και Ανατολική Αττική. Συνολικός προϋπολογισμός: 1.634.917 ευρώ.

    Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης έχουν ενταχθεί τα έργα εκτέλεσης κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών σε ευαίσθητα περιβαλλοντικές περιοχές (αιγιαλός, παραλίες, δάση). Συνολικός προϋπολογισμός 1.135.000 ευρώ.

    Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου έχουν ενταχθεί έργα εκτέλεσης κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών, επίσης σε αιγιαλό, παραλίες και δάση, συνολικού προϋπολογισμού 985.000 ευρώ.

    Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στη Ρόδο, έχει ενταχθεί η εκτέλεση κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται σε αιγιαλό-παραλία, σε δάση, σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 935.000 ευρώ.


    Πηγή: https://www.in.gr/2020/05/18/greece/telesigrafo-xatzidaki-gia-amesi-katedafisi-aythaireton-se-dasi-paralies-remata/



    Edited by Engineer


    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.