Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Υπερδιπλάσιες του ορίου οι τιμές του νέφους


    To νέφος του Μνημονίου έπνιξε την Αθήνα το Σαββατοκύριακο, με τιμές υπερδιπλάσιες του επιτρεπόμενου ορίου για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ, απαθές, δεν εξέδωσε, ως όφειλε, ούτε τις γνωστές συστάσεις για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

     

    Σύμφωνα με το χθεσινό ημερήσιο δελτίο τιμών ατμοσφαιρικής ρύπανσης της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ, το Σάββατο, η μέση εικοσιτετράωρη τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων PM 10 στον σταθμό της Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε τα 113 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα. Η οριακή τιμή των 50 μικρογραμμαρίων δεν πρέπει να ξεπερνιέται πάνω από 35 ημέρες τον χρόνο, όπως ορίζει η κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Μετρήσεις για τους άλλους τέσσερις σταθμούς, πλην των Θρακομακεδόνων, δεν ανακοινώθηκαν.

     

    Την Κυριακή, οι μέγιστες τιμές των επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων ξεπέρασαν την οριακή τιμή στους τέσσερις από τους συνολικά έξι σταθμούς μέτρησης. Το κέντρο της Αθήνας, για δεύτερη συνεχή ημέρα, στέναξε από την αιθαλομίχλη. Στην Αριστοτέλους τα αιωρούμενα σωματίδια έφτασαν τα 100 μικρογραμμάρια, στον Πειραιά μετρήθηκαν στα 78, στο Μαρούσι στα 65 και στη Λυκόβρυση στα 57 μικρογραμμάρια. Αγία Παρασκευή και Θρακομακεδόνες ήταν οι μοναδικοί σταθμοί με τιμές κάτω της οριακής, με 18 και 22 μικρογραμμάρια αντίστοιχα.

     

    Πηγή: http://www.avgi.gr/article/5210022/uperdiplasies-tou-oriou-oi-times-tou-nefous





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.