Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΥΠΟΙΚ: Εως το Νοέμβριο το περιουσιολόγιο


    Οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν στο Τaxis ποσά σε μετρητά και ακίνητα εξωτερικού. Μεγάλα πρόστιμα για όσους αποκρύψουν χρήμα ή ακίνητα.

     

    Εως το Νοέμβριο οι φορολογούμενοι θα πληροφορηθούν από το Taxis όλα τα στοιχεία για την περιουσία τους που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών.

     

    Στη συνέχεια θα τους δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσουν στοιχεία τα οποία δεν γνωρίζει η εφορία όπως για παράδειγμα μετρητά στο σπίτι και ακίνητα στο εξωτερικό προκειμένου να οικοδομηθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

     

    Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του Mega.

     

    Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός:

     

    - το περιουσιολόγιο θα είναι μια νέα αρχή της σχέσης της εφορίας με τους φορολογούμενους καθώς μετά την έναρξη λειτουργίας του οποιαδήποτε μεταβολή στην περιουσία του φορολογούμενου θα πρέπει να δικαιολογείται από τις φορολογικές του δηλώσεις.

     

    - πριν τη δήλωση μετρητών και ακινήτων που δεν δικαιολογούνται θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους μέσα από μια ρύθμιση οικειοθελούς συμμόρφωσης να δηλώσουν αυτή την περιουσία καταβάλλοντας φόρο τον οποίο όμως δεν προσδιόρισε.

     

    - για όσους δεν δηλώσουν την περιουσία τους και με οποιονδήποτε τρόπο αυτή εντοπιστεί από το υπουργείο Οικονομιών θα επιβάλλονται τόσο υψηλά πρόστιμα τα οποία θα προσεγγίζουν την αξία του περιουσιακού στοιχείου που απεκρύβη.

     

    - για τα μετρητά που βρίσκονται στο σπίτι θα υπάρξει ένα μικρό όριο κάτω από το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωσή τους χωρίς όμως ο κ. Αλεξιάδης να προσδιορίσει ποιο θα είναι αυτό το όριο. Είπε πάντως ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει 50.000 ευρώ στο σπίτι του και να μην τις δηλώνει καθώς τέτοιο ποσό δεν δικαιολογεί την κάλυψη καθημερινών αναγκών.

     

    - "δεν θα γίνουν υπερβολές με την υποχρεωτική δήλωση κοσμημάτων ή πινάκων ζωγραφικής" είπε ο κ. Αλεξιάδης, αλλά διευκρίνισε ότι αν ένας φορολογούμενος έχει στο σπίτι του έναν πίνακα 800.000 ευρώ προφανώς και θα πρέπει να τον δηλώσει.

     

    Διασταύρωση καταθέσεων – δηλώσεων

     

    Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε παράλληλα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διασταύρωση μεταξύ των τραπεζιών λογαριασμών των φορολογούμενων και τον φορολογικών τους δηλώσεων της τελευταίας δεκαετίας από τις οποίες προκύπτουν σημαντικά αδήλωτα ποσά.

     

    Για όσους έχουν τέτοια ποσά θα σταλεί σύντομα ειδοποιητήριο προκειμένου να πληρώσουν αναλογούντες φόρους εισοδήματος.

     

    Όσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις που η προθεσμία υποβολής τους λήγει την ερχόμενη Κυριακή ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε ότι έχει υποβληθεί το 90% των δηλώσεων και ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα νέας παράτασης αφού στις 31 Αυγούστου πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση φόρου αλλά και να ξεκινήσει η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ.

     

    Οσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι φέτος θα έχει μικροδιαφορές σε σχέση με τα ποσά που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πέρυσι, ενώ για το 2016 προανήγγειλε για άλλη μια φορά αλλαγές λέγοντας ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς είναι ο εισπρακτικός στόχος των 2,65 δισ. ευρώ και ότι η "εσωτερική λειτουργία" του φόρου, δηλαδή το πώς θα κατανεμηθεί αυτό το βάρος είναι απόφαση της κυβέρνησης, προαναγγέλλοντας έτσι αλλαγές προς την κατεύθυνση της επιβάρυνσης για όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

     

    Πηγή: http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=184735





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Καλά, τούτος ο καινούργιος το 'χει κάψει χειρότερα κι απ' την πυροβολημένη, πρώην <<δεν πληρώνω>> και μετέπειτα <<πατριωτικό καθήκον και προσωπική επένδυση>>, προκάτοχό του.

     

    Αυτά σε ποιο κωδικό θα πρέπει να δηλωθούν;

    5258_0_md.jpg

    Link to comment
    Share on other sites

    Συγνωμη, η εννοια του τραπεζικου απορρητου δεν ισχυει για την Ελλαδα?

     

    Και στην τελικη, απο που κι ως που και με τι κριτηρια θα θεσπιστει το "ποθεν εσχες" ωστε να υπολογιστει το μεγιστο διαθεσιμο λογιστικο υπολοιπο που θα μπορεις να εχεις σε τραπεζικους λογαριασμους?

     

    Ανεργος ελευθερος επαγγελματιας διαμενων στο σπιτι των δικων του, χωρις αυτοκινητο, αν ετυχε προ 7ετιας να δουλευε για 24 μηνες σε κατασκευαστικη εταιρεια και να εχει δηλωσει 12.000€ καθαρο ετησιο εισοδημα τοτε, ητοι 24.000€, ενω απο κει και υστερα εμεινε για Χ, Ψ λογους ανεργος, τωρα δε δικαιουται να εχει στην τραπεζα πανω απο 3.000€, διοτι "αντικειμενικα" θα επρεπε καθε χρονο ανεργος να καταναλωνει 3.000€, οσο το τεκμηριο διαβιωσης...

     

    Και αυτος ο ανθρωπος αν βρεθει με 20.000€ στην ακρη (λεω εγω τωρα) θα κληθει να πληρωσει προστιμο για μαυρα χρηματα (δεδουλευμενα, φορολογημενα)...

     

    Μαυρες να ναι οι μερες τους... Ζωα...

     

    Παλι καλα που βγαινουν και τα λενε αυτα τα μαργαριταρια προ εκλογων μπας και συνειδητοποιησει ο κοσμακης λιγο τι γινεται...

    Link to comment
    Share on other sites

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.