Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Υψηλό το κόστος των ακινήτων που μισθώνει το δημόσιο


    Το θέμα του κόστους μίσθωσης των ακινήτων που χρησιμοποιεί το δημόσιο, συζητήθηκε την Δευτέρα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο οικολόγος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς. Οπως αναφέρθηκε το κόστος στις περισσότερες περιπτώσεις υπερβαίνει σημαντικά τις σημερινές μισθωτικές αξίες αντίστοιχων ακινήτων.

     

    Ο Γιώργος Δημάρας επεσήμανε τη συνεχιζόμενη σπατάλη στις μισθώσεις κτιρίων από το δημόσιο, τη στιγμή που υπάρχουν κτίρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου που παραμένουν αναξιοποίητα, αλλά και πολλά από τα μισθώματα είναι υπερβολικά. Επίσης. ζήτησε να ενημερωθεί εάν το Υπουργείο Οικονομικών έχει επεξεργαστεί σχέδιο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους του δημοσίου με τη χρήση κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο και την εξεύρεση μισθωμένων κτιρίων με λιγότερο κόστος και ζήτησε να λάβει πλήρη κατάσταση όλων των ακινήτων που μισθώνει το δημόσιο στην οποία να περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία των ακινήτων αυτών.

     

    Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κα Βαλαβάνη στην απάντησή της συμφώνησε ότι η συνεχιζόμενη σπατάλη στις μισθώσεις ακινήτων από το δημόσιο είναι τεράστια ενώ αναφέρθηκε και σε σκανδαλώδη παραχώρηση δημοσίων ακινήτων που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2013, όταν 28 κτίρια του δημοσίου πουλήθηκαν έναντι ποσού 261 εκατομμυρίων ευρώ και το ελληνικό δημόσιο βρέθηκε με υποχρέωση να πληρώνει 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο επί 20 χρόνια εγγυημένο ενοίκιο, συν τα έξοδα ασφάλειας και τακτικής συντήρησης των κτιρίων για το παραπάνω διάστημα.

     

    Για το θέμα αυτό η Αναπληρώτρια Υπουργός τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Εισαγγελέως Διαφθοράς. Η κα Βαλαβάνη σημείωσε ακόμα ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους η διαδικασία για τη δημιουργία Μητρώου Ακίνητης Περιουσίας του δημοσίου, στο οποίο θα καταγράφεται το σύνολο των ακινήτων που έχει το δημόσιο στην κατοχή του καθώς και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κάθε ακίνητο.

     

    Ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε σχετικά: «Το κόστος των ακινήτων που μισθώνει το δημόσιο είναι εξαιρετικά υψηλό και θα πρέπει οι πολίτες να μάθουν τι έχει συμβεί, αλλά και τι πρέπει να γίνει για να μην επαναληφθούν και στο μέλλον φαινόμενα πιθανής διαπλοκής και σπατάλης. Ως κυβέρνηση πήραμε την εντολή να σταματήσουμε τη διαπλοκή και την κλοπή του δημόσιου χρήματος και είναι υποχρέωσή μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

     

    Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=15742





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Σώπα καλέ 200 με 300% πάνω είναι μόνο από τις τιμές πιάτσας, δε θα το πεις και υψηλό. Είναι και κάποιες περιπτώσεις στο 400 με 500% πάνω αλλά εντάξει ας μην το κάνουμε και θέμα. Σιγά-σιγά θα μας πείτε ότι επιλέγουμε τα κτίρια των δικών μας για να στεγάσουμε τις υπηρεσίες μας και αυτοί να πλουτίσουν. Τς, τς, κακεντρέχειες.

    Edited by Roy_Hobbs
    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν είναι τόσο απλό όσο λέγεται. Είναι υψηλές οι συμβάσεις αλλά ανά πάσα στιγμή σηκώνεται και φεύγει η υπηρεσία χωρίς να έχεις ενημέρωση, σε αναγκάζει να κατασκευάσεις με δικά σου έξοδα ότι χρειάζεται για να λειτουργήσει, και στο τέλος το αφήνει ρημαδιό χωρίς να είναι υποχρεωμένο να το αποκαταστήσει.

     

    Α, και κάποιες φορές μένεις απλήρωτος!!!!

     

    Με αυτές τις συνθήκες όχι 300% αλλά 1000% πάνω έπρεπε να είναι. Για να απαιτούν λοιπόν τιμές αγοράς πρέπει να συμπεριφέρονται όπως αρμόζει και όχι όπως γουστάρουν!!!!!!

     

     

    Αυτά

     

    Υ.Γ. Δεν έχω ιδιοκτησία, και δε νοικιάζω κάτι στο δημόσιο. Απεναντίας μένω σε ενοικιαζόμενο σπίτι και συμπεριφέρομαι όπως αρμόζει (με απόλυτο σεβασμό) στην περιουσία του σπιτονοικοκύρη μου.

    Link to comment
    Share on other sites

    Αλέξανδρε κι όταν ο μισθωτής δεν είναι το δημόσιο δεν είναι λίγες οι φορές που ο ιδιοκτήτης τσοντάρει στο κατασκευαστικό κόστος διαμόρφωσης του χώρου (συνήθως υπό τη μορφή μη καταβολής μισθωμάτων για κάποιους μήνες). Επίσης δεν είναι καθόλου λίγες οι φορές που ο επιχειρηματίας μισθωτής δεν καταβάλλει τα μισθώματα εγκαίρως ή καθόλου και στο τέλος φεύγει φεσώνοντας τον ιδιοκτήτη. Και όλα αυτά με μισθώματα πιάτσας και όχι σε τιμές x3 ή x5 των μισθωμάτων πιάτσας.

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Το φαινομένο υπηρχε και θα υπάρχει. Είναι η αδυναμία του δημοσίου να κάνει επωφελείς για το ίδιο συμβάσεις και η αδυναμία του εγκαιρα να προσαρμοσθεί ώστε να έχει οφέλη .

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.