Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Φρένο από την Περιφέρεια Αττικής στην πώληση του Ελληνικού


    «Παγώνει» εκ νέου, με προσφυγή της Περιφέρειας Αττικής, η διαδικασία πώλησης του Ελληνικού από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

     

    Κρίνοντας ότι είναι χαμηλό το ύψος του τιμήματος της σύμβασης παραχώρησης σε εταιρεία της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε τη Δευτέρα ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου, με κατάθεση εγγράφων, να αναθεωρηθεί η απόφαση του Στ' τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανοίγει το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία.

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε καταθέσει αίτηση ανάκλησης προηγούμενης απόφασης του Ζ΄κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάσει της οποίας δεν εγκρίνεται η σύμβαση παραχώρησης στην Lamda Development της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το Στ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση του Ζ' κλιμακίου, αίροντας τα νομικά εμπόδια για να προχωρήσει η επένδυση.

     

    Έτσι, τώρα παρεμβαίνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά της απόφασης του Στ' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκφράζοντας τη βούλησή της «να προασπίσει τη δημόσια περιουσία γενικά και ειδικότερα τα 40.000 τ.μ. που διαθέτει στο χώρο του Ελληνικού». Κατέθεσε στο Ελεγκτικό συνέδριο συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, «το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό».

     

    Πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231371252





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    6.500.000 τμ με ΣΔ 0,50 , χτίζουν 3.250.000 . Το "πούλησαν"  900.000.000 , δηλαδή 277 € το δομήσιμο τμ . !!!!!  

     

    Γιατί λέει θα επενδύσει λεφτά εκεί γιά να φτιάξει περιβάλλοντα χώρο και να γκρεμίσει και κάποια κτίσματα .

     

    Δηλαδή αν ένας κατασκευαστής πάρει ένα μεγάλο οικόπεδο 3.000 τμ με ΣΔ 0,80 που είναι στην περιοχή και χτίσει 2.ΕΕ400 τμ σε 4 ορόφους , σημαίνει ότι θα έχει 2.400 τμ ακάλυπτο να διαμορφώσει . Αν έχει και κατεδάφιση , τότε θα πρέπει να του δώσουν το οικόπεδο , όχι 1500-2000 το δομήσιμο τμ που έκανε στην περιοχή , αλλά στο 1/5 -1/7 της τιμής . 

     

    Αλλά μάλλον αν δεν ξεκινάει το επώνυμο σου από Λ , αυτά είναι όνειρα .

     

    Να θυμίσω , ότι το ΤΕΕ , το εκτίμησε στο 2,7 δισ . σε τριπλάσια αξία δηλαδή .

     

    Να μην γίνει χωματερή λοιπόν , αλλά όχι από τους κορμοράνους , να πάμε στους γύπες .

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Μπραβο, να μην γινει τπτ! Γουσταρω χωματερες!

     

    Μεταξύ χωματερής και ξεπουλήματος, υποθέτω θα υπάρχουν και πιο ωφέλιμες για την Ελλάδα εναλλακτικές.

    Έλεος πια με αυτά τα ακραία διλήμματα: κρέμασμα ή παλούκωμα.

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Τόσα χρόνια ακούγαμε διάφορα περί ζάπλουτων Αράβων, αμερικανiκών funds, ρώσων και πάει λέγοντας αλλά όταν έφτασε η ώρα..... άφαντοι!! Και αυτά περί στημένου διαγωνισμού για να το πάρει ο Λάτσης είναι για κατανάλωση γιατί με αυτήν την λογική πως δώσανε το άλλο μεγάλο φιλέτο της Ευρώπης(Αστέρας Βουλιαγμένης) σε ξένους και δη Τούρκους(για τους πατριώτες..);; Εκεί βέβαια βγήκαν άλλοι και έλεγαν για μιναρέδες, τζαμιά και ισλαμισμό στην Αθήνα και δε συμμαζευεται..

    Ωραία λοιπόν! Για ξανακάντε διαγωνισμό να δώ ποιος θα κάνει μεγαλύτερη προσφορά απο την υπάρχουσα! Μη σου πω οτι θα δώσουν και λιγότερα(προσωπική εκτίμηση για να μην παρεξηγούμαστε)..

     

    Υ. Γ. Το ΤΕΕ ας ασχοληθεί με εμας τους μηχανικούς που μας έχει χ....νους και να αφήσει την πολιτική και τις εκτιμήσεις(υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να γίνεις βουλευτής..)..

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Επαναφέρω το θέμα του Ελληνικού με το παρόν θέμα (αν και βρήκα πολλά θέματα στο forum, επέλεξα αυτό, θέλοντας να υπενθυμίσω τα σχετικά λόγια και πράξεις Νομαρχίας, άλλοτε αντιπροσώπων μας και νυν Υπουργών, αλλά και Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης πλέον), μιας και θα "παίξει" τις επόμενες ημέρες.

    Προσωπικά, θεωρώ πως αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου πρέπει κάποια στιγμή να γίνει, αλλά με διαγωνισμό καθαρό, με τίμημα ακόμα πιο καθαρό και ορθολογικό, με μία αμοιβαία επωφελή οικονομική συμφωνία μεταξύ επενδυτή και Ελληνικού Δημοσίου, προς όφελος της ζωής των πολιτών πάνω απ' όλα.

    Παραθέτω το παρόν link, που έχει "παίξει" αρκετά, αλλά η επανάληψις είναι ξέρετε τι:

     

    http://www.koutipandoras.gr/article/111780/elliniko-ependysiparodia-video

     

    Είδωμεν...

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.