Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Capital Controls: Αυξάνεται στα 1.800 Ευρώ Από την 1η Σεπτεμβρίου το Μηνιαίο Όριο Ανάληψης


    Χαλαρώνουν τα capital controls από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει το εφάπαξμηνιαίο όριο ανάληψης μετρητών στα 1.800 ευρώ, ενώ δίνεται και η δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

     

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικώνπου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από την 1η Σεπτεμβρίου θα επιτρέπεται, πλέον, από κάθε τραπεζικό λογαριασμό, η ανάληψη ποσού 1.800 ευρώ ακόμη και εφάπαξ μέσα σε έναν μήνα, έναντι ποσούέως840 ευρώ ανά 14 ημέρες δηλαδή 1.680 ευρώ ανά 28 ημέρες, που ισχύει σήμερα.

     

    Επίσης, με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, επιτρέπεται σε εταιρείες, που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου και τηρούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι.

     

    Επίσης, επιτρέπεται το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος τραπεζικός λογαριασμός, από όσους είναι επαγγελματίες αγρότες υπό την έννοια του ν. 3874/2010.

     

    Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα λογαριασμών επιτρέπεται επίσης:

     

    -το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εκτός αυτού στο οποίο ήδη τηρεί λογαριασμό, εφόσον ο νέος εργοδότης του καταβάλλει τη μισθοδοσία σε διαφορετική τράπεζα από αυτή στην οποία τηρεί λογαριασμό ο εργαζόμενος.

     

    -το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό πρόσωπο προκειμένου να κατατεθεί το τίμημα ωρίμανσης από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία, εφόσον δεν τηρεί ήδη λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα.

     

    -το άνοιγμα ειδικού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης, ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού των υπαλλήλων ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, σύμφωνα με τις διατάξεις των αποφάσεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση των παρ. 13 και 15 του άρθρου 959Α του Κ.Πολ.Δ. Από τον λογαριασμό αυτόν δεν επιτρέπεται εκτέλεση μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό, εκτός των περιπτώσεων υποχρέωσης επιστροφής της εγγύησης των υποψηφίων πλειοδοτών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 της αριθμ. 41756 οικ/26.5.2017 απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Β΄1884), όπως εκάστοτε ισχύει, εφόσον η εγγύηση προήλθε με μεταφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό.

     

    Παράλληλα, όσο αφορά σε εμβάσματα από το εξωτερικό, θα είναι δυνατή η ανάληψη του 50% του ποσού χωρίς περιορισμούςμετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

     

    Μεταξύ άλλων σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού,από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ναυτιλιακών εταιρειών δύναται να μεταφέρεται στο εξωτερικό για τις ανάγκες του πλοίου («cash-to master») συγκεκριμένο ποσό μετρητών ως ανώτατο όριο, με την προσκόμιση δικαιολογητικών στην αρμόδια τελωνειακή αρχή. Τα δικαιολογητικά αυτά θα οριστούν με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

     

    Πηγή: http://www.energia.gr/article.asp?art_id=118734





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Πληρωμένες ειδήσεις.... το συνολικό ετήσιο πόσο έχει πέσει. Από 21840 σε 21600.

    Και πανηγυρίζουν για αυτό......... Κατάντια... ούτε μαθηματικά δεν ξέρουν....

    Link to comment
    Share on other sites

    προφανώς δεν αυξάνεται όπως λέει η είδηση αλλά μειώνεται (εκτός από τον Φεβρουάριο) το όριο αναλήψεων

     

    και κυρίως φυσικά συνεχίζουν να το λένε και καλά capital controls (σα νάναι καμιά φοβερή και μοντέρνα διαδικασία) αντί να πουν ευθέως "δέσμευση καταθέσεων" (αλλά θα τρελλαθεί το πόπολο άμα το πούνε)

    και καλά αυτοί 

    η αντιπολίτευση (και όχι μόνο η "αξιωματική") γιατί δεν το λέει???? οεο

    Edited by imhotep
    Link to comment
    Share on other sites

    21900 ήταν το προηγούμενο ποσό αναλήψεως.

    Βέβαια, το "χαλάρωμα" δεν έγκειται στο συνολικό ετήσιο ποσό αλλά στο μηνιαίο έναντι για διεβδομαδιαίο όριο ανάληψης και νομίζω είναι αρκετά σημαντικό σε σχέση με τα 300€ που χάνουμε στα 21900 τον χρόνο. Οι πενιχρές γνώσεις μου περί πολιτικής οικονομίας μου λένε ότι αν απελευθερώσουν εντελώς το σύστημα υπάρχει (ακόμα) κίνδυνος να κρασάρει εντελώς μέσα σε μια μέρα....Οι πενχιρές γνώσεις μου περί πολιτικής σκέτο μου λένε ότι συνεχίζουμε να ειμαστε έρμαια του κρατικο-μονοπωλιακού συστήματος. Αυτοί λοιπόν παίζουν το ντέφι και εμείς χορεύουμε (για να χρησιμοποιήσω και μια προσφιλή έκφραση του πθ μας)

    Edited by Γιάννης
    Link to comment
    Share on other sites

    μια  μειοψηφια  αντιμεταρρυθμιστών  και  οπισθοδρομικών  κρατουν  την

    οικονομια  και  την  κοινωνια  σε  ομηρεια .δινουν  μαχες  οπισθοφυλακης  για  τα  δικα  τους  στενα 

    συμφεροντα πριν  τους  παρασυρει  το  μεγαλο  τσουναμι   των  μεταρυθμισεων  που  

    εχει  αναγκη  η  κοινωνια .

    με  κλειστες  τράπεζες   με cc και με  υπερ φορολογηση  ουτε  ευρω  δεν  θα  επιστρεψει  στις  τράπεζες 

    και  οσο  το  85-90 %  των  πολιτων  δεν  εμπιστεύονται  τα τραπεζικα  ιδρυματα  διοτι  τα  θεωρουν  ως  το  μακρυ  χερι  της   εφοριας η  αναπτυξη  που  υποσχονται  είναι  άλλη  μια  καινουργια  αυταπατη 

    και  εγω  μπορω  να  εχω  αυταπάτες  κάθε  τρεις   μηνες  αρκει  να  μην  θιγω  τα  δικαιώματα  και  την  τσεπη των  πολιτων  .

    Link to comment
    Share on other sites

    https://www.irishtimes.com/business/economy/iceland-exits-capital-controls-eight-years-after-banking-crash-1.3007518

     

    Και επειδή αυτά που γίνονται στη χώρα μας, έχουν ήδη συμβεί σε κάποια άλλη χώρα, σε ένωση ή μη, με ίδιο ή παρόμοιο τρόπο και θα ξαναγίνουν στην επόμενη, μέχρι τα 8 χρόνια, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο.

    Το κακό ξέρετε ποιο είναι; Συνηθίσαμε... Στον όγδοο χρόνο από την χρεοκοπία της χώρας, είναι προφανές πως έχουμε παραιτηθεί και πως έχουμε συνηθίσει αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

    Edited by Ghostrider
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.