Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • H θανατηφόρα ακτίνα ενός ουρανοξύστη στο Λονδίνο


    Ένας από τους πιο σύγχρονους ουρανοξύστες στο Λονδίνο, έχει ένα παρατσούκλι: τον λένε Walkie Talkie καθώς, το σχήμα του που φαρδαίνει όσο κανείς φτάνει στους τελευταίους από τους 37 ορόφους, κάνει το κτίριο να μοιάζει με αυτή τη συσκευή. Από την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, αλλάζει παρατσούκλι καθώς, βγήκε στη δημοσιότητα ότι εξαιτίας αυτού του σχήματος και των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, ο ουρανοξύστης συγκεντρώνει το φως του ήλιου και το «στέλνει» σε ένα δρόμο λίγο πιο κάτω, με αποτέλεσμα να λιώσει κυριολεκτικά ένα αυτοκίνητο.

     

    Ναι, δεν είναι αστείο, ούτε υστερία των περαστικών. Σε ένα καφέ που βρίσκεται σε δρόμο νότια του ουρανοξύστη μάλιστα, ο ιδιοκτήτης κατόρθωσε να ψήσει ένα αβγό με τις ακτίνες που συγκεντρώνονται από την αντανάκλαση του κτιρίου και να ζεστάνει μία μπαγκέτα. Τα κτίρια του δρόμου αυτού βλέπουν την μπογιά στα ξύλα και τα μέταλλα να λιώνει και σίγουρα, αν ένας άνθρωπος καθίσει για λίγη ώρα κάτω από αυτή την «ακτίνα» του ουρανοξύστη, μπορεί να πεθάνει.

     

    tromaktiko5893.jpg

     

    Ο αρχιτέκτονας του κτιρίου, Rafael Viñoly ομολόγησε στη Guardian πως έχουν γίνει λάθη στο συγκεκριμένο κτίριο. Την εποχή που σχεδιαζόταν δεν υπήρχε επαρκές λογισμικό για να υπολογίσουν την αντανάκλαση του κτιρίου, λέει. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς εκεί. Το πρόβλημα του αρχιτέκτονα από την Ουρουγουάη είναι ότι το Λονδίνο «ζεστάθηκε» ξαφνικά.«Αλλιώς θυμόμουν το Λονδίνο από τότε που είχα έρθει πρώτη φορά. Τώρα, έχετε συνέχεια ήλιο!» λέει στη συνέντευξή του.

     

    Φυσικά, στο φαινόμενο της θανατηφόρας ακτίνας του ουρανοξύστη Walkie Talkie συμβάλλει και το γεγονός ότι κατά τον σχεδιασμό είχαν προβλεφτεί κατασκευές στην καμπύλη του κτιρίου που θα εμπόδιζαν την ανάκλαση του φωτός προς τα κάτω, αλλά αφαιρέθηκαν κατά την εκτέλεση για να μειωθεί το κόστος. Λεπτομέρειες, έτσι;

     

    Για τον Ουρουγουανό αρχιτέκτονα πάντως, είναι το δεύτερο παρόμοιο «λαθάκι» που γίνεται. Το πρώτο συνέβη σε ένα ξενοδοχείο στο Las Vegas. Η αντανάκλαση του φωτός πάνω στην πρόσοψη του Vdara ήταν τόσο έντονη που, οι ακτίνες που έπεφταν στον χώρο μίας πισίνας του, είχαν ως αποτέλεσμα να λιώνουν οι σεζλόνγκ και να καούν τα μαλλιά ενός τουρίστα το 2010.

     

    Μάλλον ο αρχιτέκτονας είχε επισκεφτεί και το Las Vegas την εποχή των παγετώνων

     

    tromaktiko5894.jpg

     

    tromaktiko5893.jpg

     

    Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/09/h_8.html





    Giorgos1987

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

     

    Πάντως προβλέπω σε λίγο καιρό το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου να πλημμυρίζει από τηγάνια. Κατεβαίνεις με τα αυγουλάκια σου στο κέντρο, νωρίς για να πιάσεις καλή θέση στο πεζουλάκι και έγκαιρα γιατί το φαινόμενο εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο δίωρο, πετάς τα αυγά στο τηγάνι, περιμένεις πιάνοντας συζήτηση με τους γύρω που θα έχουν κατέβει κι αυτοί για το πρωινό τους και σε λίγα λεπτά έτοιμος! Απαραίτητα αξεσουάρ, ομπρέλα, αντηλιακό, γυαλιά κλπ...

    Link to comment
    Share on other sites

     

     

     

     

    Free solarium :mrgreen:

     

    η αυξηση φορου στο  solarium  απο τον ομπαμα θεωρηθηκε ως ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ....

     

    γιατι οι μαυροι δεν χρειαζονται solarium   επομενως οι ασπροι κατα βαση θα πληρωναν τον αυξημενο φορο 8-)

     

     

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.