Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • INNOVATHENS, ένας νέος κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που γεννιέται στον δήμο της Αθήνας


    Η Αθήνα αποκτά έναν νέο κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με την ονομασία «INNOVATHENS». Θα έχει έδρα στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων, έναν χώρο με 600.000 επισκέπτες ετησίως, που είναι συνδεδεμένος με τη βιομηχανική ανάπτυξη και τον πολιτισμό, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Αθήνας και θεωρείται το κατάλληλο εφαλτήριο για την εξάπλωση καινοτομικών επιχειρηματικών δράσεων στην πόλη.

     

    Για τη δημιουργία του κόμβου, με τη βοήθεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου της Πάτρας, η «Τεχνόπολη» συνεργάζεται με τους εξής επιχειρηματικούς φορείς: Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.), Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας (HBio), Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ) και την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ). Όλοι οι παραπάνω φορείς έχουν ήδη συμφωνήσει σε ένα μνημόνιο συνεργασίας.

     

    Οι δημιουργοί της πρωτοβουλίας φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν κόμβο που θα αξιοποιεί και θα μετασχηματίσει τις υφιστάμενες υποδομές διαφόρων χώρων της Αθήνας σε ολοκληρωμένα κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και υποστήριξης ανέργων και νεοσύστατων επιχειρήσεων.

     

    Μέσω του κόμβου (http://www.innovathens.gr) θα υποστηρίζονται νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες με καινοτομικό και εξωστρεφή προσανατολισμό, προσφέροντας γνώσεις και υπηρεσίες σε νέους ανθρώπους που θέλουν να επιχειρήσουν, δημιουργώντας έτσι νέες ευκαιρίες απασχόλησης των νέων στην πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή.

     

    Μια πρώτη συνάντηση μεταξύ επιχειρηματικών φορέων, ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη διαμόρφωση από κοινού του πλαισίου λειτουργίας του νέου θεσμού, πραγματοποιείται απόψε στην «Τεχνόπολη».

     

    Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα: http://www.innovathens.gr/

     

    Πηγή: http://web.tee.gr/innovathens-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.