Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Por Bajin: Το αρχαίο φρούριο της Σιβηρίας που φέρνει σε αμηχανία ακόμα και τον Πούτιν.


    Με την πρώτη ματιά το ορθογώνιο νησί της Por-Bajin μοιάζει με φρούριο ή φυλακή. Βρίσκεται σε μια λίμνη στο βάθος της Σιβηρίας μεταξύ του Sayan και του Altai, κοντά στα σύνορα της Μογγολίας.

     

    Πρόκειται για μια περιοχή εντελώς αποκομμένη από τον πολιτισμό. Και κανείς δεν ξέρει ακριβώς την ταυτότητα και τη λειτουργία αυτού του μέρους.

     

    Το όνομα Por-Bajin μεταφράζεται ως "σπίτι από πηλό" και βρίσκεται 3800 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Ανακαλύφθηκε το 1891 και ενώ με τη πρώτη ματιά μοιάζει με φρούριο, λόγω των πανύψηλων τειχών, μάλλον δεν είναι αυτό που φαίνεται. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το κατασκεύασμα περιέχει ένα θερινό ανάκτορο και ένα μοναστήρι. Αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να το αποδείξει.

     

    Το 2007 που πραγματοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη έρευνα από τους Siberian Times. Ανακάλυψαν λοιπόν αξιοσημείωτες κινεζικές επιρροές - όπως η χρήση συγκεκριμένων τύπων κεραμιδιών για τη διαδικασία του χτισίματος.

     

    Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Por-Bajin, το επίσημο site αυτής της περιοχής, περιγράφει μερικά από τα κύρια ζητήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί: «Είναι ξεκάθαρο ότι χτίστηκε κατά την περίοδο του Ουιγούρων Khaganate (744-840). Ωστόσο, παραμένει ασαφές για ποιο λόγο έχτισαν φρούριο σε ένα τόσο απομονωμένο μέρος - μακριά από οικισμούς και μεγάλες εμπορικές οδούς. Είναι επίσης υπόσυζήτηση αν η περιοχή Por-Bajin ήταν μια κατασκευή που χτίστηκε για λόγους άμυνας, αν δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως βουδιστικός ναός ή αν ήταν απλά η θερινή κατοικία του Khagan (αυτοκράτορα). Υπάρχει ακόμη και η εκδοχή ότι ένα αρχαίο παρατηρητήριο βρισκόταν εκεί. Τέλος, η αρχιτεκτονική του φρουρίου παράγει, εξίσου πολλά ερωτήματα."

     

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε το νησί με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό το 2007. Είχε δηλώσει: "Έχω πάει σε πολλά μέρη, έχω δει πολλά πράγματα, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο."

     

     

    Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/2015/04/09/por-bajin-gr-viral_n_7032058.html?1428582065&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_home_sidebar&utm_campaign=24MediaWidget





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.