Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ReEngineering Greece, Διεθνές συνέδριο διαλόγου


    Mε τίτλο «Re engineering Greece» και τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου,στις 25 και 26 Μαΐου 2013 θα πραγματοποιηθεί, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, Διεθνές Συνέδριο για την Ανάπτυξη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.

     

    Το «Re engineering Greece» φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο διαλόγου για τη στρατηγική ανάπτυξη της χώρας μας με άξονα τα μεγάλα έργα, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος του είναι να λειτουργήσει ως αγορά ιδεών για δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες μηχανικούς και μη, προκειμένου να προωθηθούν συνέργειες και επιλογές ανάπτυξης που θα επανεκκινήσουν την ελληνική οικονομία.

     

    Το «Re engineering Greece» είναι μια δυναμική προσπάθεια που θα έχει συνέχεια. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις, αλλά και σχετικές παράλληλες πρωτοβουλίες. Το συνέδριο στις 25 και 26 Μαΐου 2013 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση αποτελεί την πρώτη συνάντηση και την έναρξη ενός δυναμικού διαλόγου των Πολιτικών Μηχανικών της χώρας με τις επιχειρηματικές κοινότητες, την πολιτική ηγεσία, αλλά και ευρύτερα, όπου είναι εφικτό, με όλη την κοινωνία.

     

    Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς μικρά και μεγάλα έργα και οι Πολιτικοί Μηχανικοί έχουν άμεση σχέση με όλα σχεδόν τα έργα υποδομής. Γι’ αυτόν το λόγο η πρώτη συνάντηση του «Re engineering Greece» έχει διαθεματικό χαρακτήρα. Ένας από τους στόχους της είναι να διασταυρωθεί ο κλάδος της διαχείρισης έργων και μεγάλων κατασκευών με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Το συνέδριο δεν έχει ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Αντί για εισηγήσεις, θα επιδιωχτεί η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ προσωπικοτήτων από διαφορετικούς τομείς μέσω στρογγυλών τραπεζών.

     

    Το Συνέδριο θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως ο ρόλος του Πολιτικού Μηχανικού σήμερα, οι υποδομές σαν μέσο προσέλκυσης επενδύσεων, η χάραξη στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων με σεβασμό στο περιβάλλον και τα σύγχρονα μοντέλα ανάπτυξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο: http://reengineeringgreece.gr/





    peterpan

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.