Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • To Βερολίνο έφτιαξε χάρτη που σου δείχνει αν σε "κλέβουν" στο ενοίκιο


    Οι αρχές στη γερμανική πρωτεύουσα υιοθέτησαν μία νέα νομοθεσία που θεωρούμε πως είναι μια εξαιρετική ιδέα την οποία πολύ θα θέλαμε να δούμε να εφαρμόζεται και αλλού.

     

    Συγκεκριμένα έδω και έξι μήνες έχουν περάσει έναν νόμο που ορίζει την μέση τιμή ενοικίου ανά ζώνη σε κάθε γειτονιά της πόλης και πλέον με νόμο απαγορεύεται να σου νοικιάσει κάποιος ένα διαμέρισμα σε τιμή που να υπερβαίνει κατά 10 % αυτή τη μέση τιμή.

     

    Μάλιστα τώρα έφτιαξαν και έναν χάρτη που δείχνει τις γειτονιές που βρίσκονται κοντά σε σταθμό τρένου και μετρό (S Bahn) ο οποίος χάρτης αναγράφει και τις ενδεικτικές τιμές ενοικίων, ώστε όλοι να είναι ενήμεροι, καθώς παρατηρήθηκε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που πηγαίνουν να μείνουν στο Βερολίνο (για σπουδές, αναζήτηση εργασίας ακόμα και πολύμηνες διακοπές) αναζητά ένα διαμέρισμα κοντά σε σταθμό τρένου.

     

    miet.jpg

     

    Όπως αναφέρει ο Independent η μέση τιμή αφορά διαμέρισμα 70 τ.μ. με μία κρεβατοκάμαρα, ενώ ήδη από τους πρώτους μήνες εφαρμογής του νέου νόμου οι τιμές των ενοικίων στο Βερολίνο έχουν πέσει κατά 3,1% σύμφωνα με τα στοιχεία του κτηματομεσιτικού site ImmobilienScout24.

     

    Να μια ωραία ιδέα που θα έπρεπε να υιοθετήσουν και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και γιατί όχι και το αθηναϊκό μετρό.

     

    Πηγή: http://mag.sigmalive.com/article/5350/verolino-eftiaxe-harti-poy-soy-deihnei-se-klevoyn-sto-enoikio#sthash.h7o1BsyI.eYZLVtCW.dpuf





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Πολύ άστοχες μου φαίνονται οι τιμές έτσι όπως τις ανακοινώνουν, το σωστό θα ήταν να αναγράφονται ανοιγμένες ανα μονάδα επιφάνειας, έτσι αν θέλει να νοικιάσει κάποιος διαμέρισμα χ τετραγωνικών θα έκανε τον πολλαπλασιασμό και θα έβλεπε τι γίνεται. Άλλη τιμή το διαμέρισμα των 50 άλλη των 70 άλλη των 100τμ.

    Link to comment
    Share on other sites

    Δηλαδή δεν μπορείς απλά να κάνεις μια διαίρεση και να το βρεις? Εγώ λέω να φτιάξουμε και καμία συνάρτηση που να περιλαμβάνει ΠΕΑ, αριθμό μπιντέδων κτλ...Επίσης γράφει ότι δεν περιλαμβάνονται λοιπά κοινοχρηστα θέρμανσης κτλ..

    Edited by antboton
    Link to comment
    Share on other sites

    Και γιατί να θεωρείται κλοπή το να διαπραγματευτεί και να πετύχει υψηλότερη τιμή ένας ιδιοκτήτης? Οποιανού του φαίνεται ακριβό ας νοικιάσει κάτι άλλο. Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία?

     

    Ισχύει και το ανάποδο? δηλαδή να απαγορεύεται και η άνω του 10% "έκπτωση"?

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Δηλαδή δεν μπορείς απλά να κάνεις μια διαίρεση και να το βρεις? Εγώ λέω να φτιάξουμε και καμία συνάρτηση που να περιλαμβάνει ΠΕΑ, αριθμό μπιντέδων κτλ...Επίσης γράφει ότι δεν περιλαμβάνονται λοιπά κοινοχρηστα θέρμανσης κτλ..

     

    Ποιά διαίρεση φίλε μου; Εκεί σου αναφέρει ένα μέσο ενοίκιο κατ' απόλυτη τιμή δίχως να ξέρουμε άλλα στοιχεία για τα ακίνητα. Πως θα κρίνει κάποιος τυχαίος άνθρωπος αν το ενοίκιο κάποιου ακινήτου που βρίσκεται σε μια αγγελία είναι κατά 10% ακριβότερο από τις τιμές που λέει εκεί; Υπάρχουν ακίνητα και ακίνητα, διαφορές σε επιφάνεια παλαιότητα αποθήκες, Υ/Δ και άπειρα άλλα πράγματα. Για να ήταν σωστός ο χάρτης θα έπρεπε τουλάχιστον να έγραφε τις μέσες τιμές ανα μονάδα επιφάνειας. Σιγά μην κάθεται να κάνει αριθμητικές πράξεις ο κάθε τυχαίος.

    Link to comment
    Share on other sites

    Το να δημοσιοποιούνται στοιχεία δεν είναι κακό.

    Το να απαγορεύεται η ελεύθερη διαπραγμάτευση όμως είναι αδιανόητο, καθώς εκτός των "συνηθισμένων" κριτηρίων (όροφος, ηλικία, θέα, κλπ) θα πρέπει να αγνοούνται και τα δευτερεύοντα κριτήρια (ποιότητα κατασκευής, ενεργειακή απόδοση, κλπ).

    Ο κειμενογράφος (γιατί δημοσιογράφο δεν τον λες όταν γράφει πχ "Να μια ωραία ιδέα...") είναι επιεικώς άσχετος!!!

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.