Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Weather Engines: Ένα culture πολυμορφικό project για το περιβάλλον


    Μια έκθεση που αγκαλιάζεται από ένα πρόγραμμα ομιλιών, εργαστήρια και περφόρμανς, στη Στέγη αλλά και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο. Με ελεύθερη είσοδο.

    Μια έκθεση που εξερευνά την ποιητική, τις πολιτικές και τις τεχνολογίες του περιβάλλοντος, από τη γη ως τον ουρανό και από το χώμα ως την ατμόσφαιρα. Προσεγγίζει τον καιρό ως περίπλοκο σύστημα, ως αντικείμενο παρατήρησης και ελέγχου, καθώς και ως βιωμένη εμπειρία.

    Τα πρότζεκτ, οι ομιλίες, τα εργαστήρια και οι εκδηλώσεις αναφέρονται στα φυσικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή, σε διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές ατμόσφαιρες τις οποίες αναπνέουμε και βιώνουμε.

    Η έκθεση πλαισιώνεται από την έκδοση Words of Weather: A glossary («Λέξεις για τον καιρό: Ένα γλωσσάρι»), που χαρτογραφεί όρους για μια πολιτική οικολογία της εμπειρίας. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε από την 1η Απριλίου έως τις 15 Μαϊου στη Στέγη, με ελεύθερη είσοδο και προκράτηση θέσης και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χωρίς προκράτηση θέσης.

    Κλείστε θέση εδώ: https://www.onassis.org/el/whats-on/weather-engines

    Πρόγραμμα:

    Workshop | open-weather Sophie Dyer και Sasha Engelman

    Οι ιδέες για τον καιρό μπλέκονται με τις φεμινιστικές θεωρίες και δημιουργούν έναν DIY δορυφορικό σταθμό εδάφους. Ένα διήμερο workshop έρχεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες

    Workshop | Μηδενίζοντας τα πλαστικά:

    Για παιδιά. Οι νέες γενιές σκέφτονται και σχεδιάζουν μια εναλλακτική καταναλωτική εμπειρία Σε αυτό το δημιουργικό, αυτοσχέδιο εργαστήριο, οι συμμετέχοντας θα μάθουν, θα σκεφτούν και θα σχεδιάσουν μια νέα, βιώσιμη προσέγγιση στα καταναλωτικά αγαθά, τις συσκευασίες και τα αντικείμενα μίας χρήσης. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά, παρουσιάζοντας διάφορα εμπνευσμένα παραδείγματα μηχανικής και σχεδιασμού από όλο τον κόσμο

    Workshop | Ασυνήθιστες μπουκιές:

    Για ενήλικες, επαγγελματίες στον χώρο της μαγειρικής ή/και ιδιοκτήτες μικρών εστιατορίων που ειδικεύονται στο ψάρι. Αυτό το εργαστήριο θα προσκαλέσει έναν επαγγελματία σεφ να πειραματιστεί με την πρώτη ύλη εδώδιμων ειδών ψαριών που δεν ήρθαν πρόσφατα στις ελληνικές θάλασσες, να μας δείξει πώς να χρησιμοποιούμε αυτά τα ψάρια στη μαγειρική και να μας προτείνει μια ειδικά δημιουργημένη συνταγή. Τα ψάρια αυτά είναι εδώδιμα και ασφαλή για κατανάλωση, αλλά δεν είναι πολιτισμικά αποδεκτά ως εδώδιμα, επειδή δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την παρουσία τους.

    Όταν τα πιάνουν οι ψαράδες στα δίχτυα τους, τα αντιμετωπίζουν ως «παρεμπίπτοντα αλιεύματα» επειδή θεωρείται ότι δεν έχουν εμπορική αξία. Βοηθώντας στην αλλαγή αυτής της νοοτροπίας, η εισαγωγή αυτών των ειδών ψαριών στο διαιτολόγιό μας θα συνέβαλε σημαντικά στην προστασία της ενδημικής θαλάσσιας βιοποικιλότητας, μέρος της οποίας συχνά υπεραλιεύεται.

    CO(3)5- Installation

     Ένας κωδικός QR οδηγεί τους ανυποψίαστους περαστικούς… Η ομάδα 3 137, που έχει για έδρα της την Αθήνα, στρέφει την κριτική της στην προσχηματική στάση του πράσινου καπιταλισμού παρωδώντας τον δήθεν περιβαλλοντισμό που καλλιεργούν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Δουλεύοντας για την υλοποίηση του συνεργατικού τους πρότζεκτ με την πράσινη χημική επιστήμονα Audrey-Flore Ngomsik, στο video teaser τους παρουσιάζουν μια συλλογή κρυπτικών οικοδράσεων στην πόλη, όπως το φύτεμα φαρμακευτικών χαπιών στο έδαφος. Περιλαμβάνει επίσης επιδείξεις αντάρτικων προσεγγίσεων, όπως ανακατεύθυνση των οργανικών αποβλήτων από θρυμματισμένα τσόφλια αβγών, φλούδες πορτοκαλιών και υπολείμματα αλεσμένου καφέ για τη δημιουργία εναλλακτικών προϊόντων.

    Ομιλίες και περφόρμανς – “Weather Engines”

    Με αφορμή την έκθεση “Weather Engines”, αλλά και όχι μόνο, το πρόγραμμα εστιάζει στην αισθητική και στις τεχνολογίες του καιρού στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Οι ομιλίες και οι περφόρμανς εκφράζουν τη σχέση του ανθρώπου με κόσμους πέρα από τον άνθρωπο, καθώς και τη σχέση επιστημονικής έρευνας και καλλιτεχνικού έργου.

    Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Kat Austen, Anca Benera & Arnold Estefan, Felipe Castelblanco, Kent Chan, Coti K., Denise Ferreira da Silva & Arjuna Neuman, DESIGN EARTH, Matthias Fritsch, Geocinema, Abelardo Gil-Fournier & Jussi Parikka, Alexandra Daisy Ginsberg, Hypercomf, Λητώ Κάττου, Ζήσης Κοτιώνης, Manifest Data Lab, Barbara Marcel, Matterlurgy, Πέτρος Μώρης, Sybille Neumeyer, Αφροδίτη Ψαρρά & Audrey Briot, Susan Schuppli, Rachel Shearer & Cathy Livermore, Στεφανία Στρούζα, Superflux, Πάκυ Βλασσοπούλου, Thomas Wrede

    Weather Engines: Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στη Στέγη δωρεάν με προκράτηση θέσης και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χωρίς προκράτηση θέσης, 01-04 —15-05-2022. Κλείστε θέση εδώ: https://www.onassis.org/el/whats-on/weather-engines?utm_source=doctv.gr

     

     

    [Πηγή: www.doctv.gr]


    Πηγή: https://www.doctv.gr



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.