Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ανακοίνωση του Κτηματολογίου για την ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων του ν.4409/16


    Σε συνέχεια  ανακοίνωσης μας στις 12/7/18 με τίτλο «Ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων του ν.4409/16 – Οδηγίες σχετικά με την υποχρέωση εφαρμογής της διαδικασίας (Υ.Α 2216Β’ /14-6-2018)» δείτε την συνημμένη σχετική επιστολή που εστάλη από το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» προς Φορείς και επαγγελματίες.

    Ηλεκτρονική Υποβολή Τοπογραφικών Διαγραμμάτων στην Κεντρική Βάση της ΕΚΧΑ Α.Ε.


    Πηγή: http://www.ktimatologio.gr/Pages/News.aspx?id=431



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Ζούμε ακόμη μια φορά μαγικές στιγμές σε τούτη τη χώρα. Νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή,  επιβάλλεται η διαφορετική ερμηνεία από ένα νομικό πρόσωπο και ένα σύλλογο. Να εκδώσει και το ΤΕΕ μια ανακοίνωση αν είναι, μιας και είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι-θιγόμενοι, δίνοντας και μια τρίτη ερμηνεία, έτσι για να συνεχιστεί το μπαραζ ανακοινώσεων.

    Link to comment
    Share on other sites

    Συνάδελφοι, θέλω να θίξω 2 θέματα.

    1ον,

    οι συμβολαιογράφοι είναι συμβολαιογράφοι και οι μηχανικοί είναι μηχανικοί, σε μία δικαιοπραξία ο καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο. Το ερώτημα «συμβόλαιο μετά την 16-7-2018 με τοπογραφικό πριν την 16-7-2018» είναι α. ρητορικό, β. παραλλαγή του ερωτήματος «νέο συμβόλαιο με παλιό τοπογραφικό» που είναι καυτή πατάτα και δεν αγγίζει κανείς, ούτε τώρα. Έχουμε μείνει στο ότι το σκηνικό που στήθηκε από τον 4030/11 έχει «σκουπίσει» ό,τι τοπογραφικό μεταβίβασης ήταν ανεξάρτητο, και ακόμα δεν έχουν λυθεί θέματα που χάσκουν από τον 4030/11 μέχρι σήμερα (και ας έχει ξαναγραφτεί η ίδια διάταξη 2 φορές), όπως τις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται, βάσει νόμου, τοπογραφικό. Λοιπόν, για το πριν/μετά την 16-7-2018, οι συμβολαιογράφοι θα γκρινιάξουν όσο γκρίνιαξαν με τον 4030/11, το Κτηματολόγιο θα απαντάει «ερμηνεύοντας» τον 4409/16 γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, και σε 1-2 μήνες δεν θα έχει σημασία, γιατί,

    2ον,

    όταν βγήκε ο 4030/11 εμφανίστηκαν τα πρότυπα τοπογραφικά διάγραμματα για έκδοση άδειας δόμησης από το υπουργείο και με την συνερμηνεία του νόμου, και ως ένα ποσοστό άτυπα, το ίδιο πρότυπο πέρασε και στα τοπογραφικά διαγράμματα μεταβίβασης «χωρίς τις φωτογραφίες». Ε λοιπόν, δείτε τι έχει αυτή τη στιγμή μέσα στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα, έχουμε ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ (το αν θα ισχύουν de-facto ή αν θα βγει και μία εγκύκλιος παραπάνω-παρακάτω, χμμ, για να δούμε...).

    Συνάδελφοι, ρίξτε μια ματιά στα DXF, στα υπομνήματα, στα πινακάκια, γίνονται πολλά πράγματα αυτό τον καιρό, και έχουμε ΠΟΛΛΑ πράγματα να συζητήσουμε.

    Link to comment
    Share on other sites

    Αυτό που κατάλαβα από τα "πρότυπα", είναι ότι έχουν κάνει copy-paste (συν κάποιες τσόντες) από τα πρότυπα των αδειών.

    Χωρίς να μπουν στον κόπο να ελέγξουν και να αποκλείσουν τα περιττά

    Ήδη υπέβαλα δοκιμαστικά dxf με μόνο περιεχόμενο τις υποχρεωτικές γραμμές του "PINAKAS_I", κι έγινε δεκτό. 

    Όπερ σημαίνει, ότι κάποιοι δ.υ. βαριούνται (ως συνήθως) να καθορίσουν το αυτονόητο

    Τα ίδια και για το "πρότυπο" pdf. Από που κι ως που θα πρέπει να αναφέρονται οι ο.δ., και τα αποσπάσματα ορθοφωτοχάρτη κλπ? Και τι εξυπηρετεί η εμφάνιση των γραμμών του dxf (άσε που κάποιες εξ αυτών δεν φαίνονται στην εκτύπωση) πάνω στις γραμμές του τοπογραφικού? 

    Το μόνο (καινούργιο) είναι η δήλωση περι ΚΗΔ  

     

    Link to comment
    Share on other sites

    57 λεπτά πριν, Charlie said:

    Πού βρίσκονται τα νέα αυτά πρότυπα τοπογραφικά διαγράμματα?

    μέχρι αυτή τη στιγμή, το μόνο σημείο που εμφανίζονται (ανεπίσημα πάντα), είναι εδώ:

    https://www.ktimanet.gr/DIAGRAMSAPP/Home/Manuals

    (αφού έχεις κάνει login στο σύστημα, στο tab <ΒΟΗΘΕΙΑ>)

    Link to comment
    Share on other sites

    Η δική μου απορία είναι η εξής :

    Πώς γίνεται να ζητά ως απαιτούμενο για την πληρότητα ένα layer με τα όρια των ΚΑΕΚ σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο κτηματολόγιο , όταν συντάσσουμε διάγραμμα αγροτεμαχίου σε μη κτηματογραφημένη περιοχή ?

    • Like 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Αν διαβάσεις αναλυτικά στην παράγραφο την περιγραφή του layer (έχει τον αριθμό 12), αναφέρεται ως προϋπόθεση το ακίνητο να ανήκει σε περιοχή με κτηματολόγιο. Το μπέρδεμα προκύπτει διότι πιο πριν, εσφαλμένα, περιγράφεται σαν υποχρεωτικό layer χωρίς να αποσαφηνίζει αυτή την προϋπόθεση.

    Edited by ntanos
    Link to comment
    Share on other sites

    Κάποια στιγμή κάποιοι έφαγαν πολύ χρόνο στο να κατασκευάσουν ένα στυλό που να γράφει στο διάστημα (λόγω έλλειψης βαρύτητας υπήρχε θέμα). Την ίδια στιγμή οι άλλοι ... οι αντίπαλοι δεν ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα διότι δεν το θεώρησαν σημαντικό ... γιατί χρησιμοποιούσαν μολύβι ... που δεν είχε κανένα πρόβλημα ...

    Να κάνω λοιπόν μια χαζή ερώτηση?
    Αφού στο αρχείο του Τεύχους Προδιαγραφών για την Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων δεν αναφέρει κάπου (εκτός αν δεν το εντόπισα) ότι γίνονται έλεγχοι layers αν ανεβάσουμε αρχεία PDF, (παντού αναφέρει για ελέγχους σε διανυσματικά αρχεία dxf) και μάλιστα για τα Pdf αναφέρει "ε) να μην περιέχει διαστρωματωμένη πληροφορία (layer information)", γιατί να μην στείλουμε στο διάστημά τους τα αρχεία μας ως... "μολύβι.pdf" ?

    Edited by georgegaleos
    • Like 1
    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.