Jump to content

 • Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Οι δώδεκα (12) ειδικότητες μηχανικών που περιλαμβάνει

   Share


  Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 75/21.11.2022 η προκήρυξη 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ για τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων με πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

  Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 2 Δεκεμβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 08:00 και λήγει στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

  Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα γνωστοποιούνται εγκαίρως, με ανακοινώσεις του Α.Σ.Ε.Π..

  Τα θέματα μεταδίδονται ταυτόχρονα στα εξεταστικά κέντρα με το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο και ασφαλές μέσο.

  Στην πρόσκληση για πρώτη φορά δεν θα αναφέρεται αριθμός θέσεων προς πλήρωση, ούτε φορείς που ζητούν προσωπικό.

  Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στην 28χρονη ιστορία της Ανεξάρτητης Αρχής θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Το διαγωνιστικό κομμάτι αποτελεί το πρώτο στάδιο, κατά το οποίο οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

  Στην δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας αξιολογούνται ο γλωσσικός και αριθμητικός συλλογισμός, οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία. Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για τις ερωτήσεις γνώσεων και 50% για την εργασιακή αποτελεσματικότητα. Επιτυχόντες θα είναι όσοι πιάσουν την βάση σε κάθε μάθημα και συνολικά. Αυτοί θα αποτελέσουν τη λεγόμενη «δεξαμενή» επιτυχόντων που μετέχουν στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας. Σε αυτό το στάδιο, αφού θα έχει προηγηθεί η έκδοση των πινάκων βαθμολογίας ανά κλάδο/ειδικότητα, εκδίδεται προκήρυξη πλήρωσης θέσεων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι επιτυχόντες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής δηλώνοντας προτιμήσεις θέσεων καθώς και προσόντα/κριτήρια/ιδιότητες.

  Οι προσλήψεις ανα φορέα θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας με βάση την βαθμολογία των εξετάσεων, στην οποία θα προσμετρώνται επιπλέον τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λπ.) και η εντοπιότητα.

  Οι ειδικότητες μηχανικών που περιλαμβάνονται στον διαγωνισμό είναι οι ακόλουθες:

  1. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  2. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
  3. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΩΝ/ ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ
  4. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ 
  5. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  6. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  7. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  8. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
  9. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ/ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ
  10. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
  11. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
  12. ΤΕ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ/ ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ

  Διαβάστε αναλυτικά:

  ΦΕΚ 75 ΑΣΕΠ Γραπτός Διαγωνισμός 2Γ-2022.pdf  Engineer
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Άθλιο και τραγικό σύστημα.

  Τρίβουν τα χέρια τους τα φροντιστήρια και οι τύποι με τα κονε.

  Η ύλη είναι για να γελάει κάνεις. Για τις εξετασεις "εργασιακές δεξιότητες" ούτε λόγος. 

  Μας λένε δηλαδή ότι το πρόβλημα με τον ΑΣΕΠ ήταν οι γνώσεις δημοσίου δικαίου και διοίκησης; Όταν οι θέσεις είναι με το σταγονόμετρο χρειάζεσαι PhD και μεταπτυχιακά για να πετύχεις...  αλλά δεν κάνεις γιατί δεν ξέρεις δίκαιο.

  Ο Τοπογράφος υπογράφει στατικά, ο πολιτικός τα πάντα όλα, ο αρχιτέκτωνας στατικά, ο μηχ. Περιβάλλοντος μηχανολογικά, αλλά δημόσια διοίκηση και δικαιο θέλεις εξετασεις.

  Απαράδεκτο πως το ΤΕΕ το δέχετε αυτό. Αλλά έχουμε συνηθίσει κατι τέτοια από το ΤΕΕ.

  Φυσικα τέτοια διαδικασία πριν τις εκλογές μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν αυτοί που θα την επιλεξουν. Τώρα φαίνεται ως μια διαδικασία που δεν θέλει να συμμετάσχει κάποιος. Μετά, ακόμα και μετά από 5χρονια, θα τους εγγυηθουν την εισαγωγή τους πάνω από άτομα με περισσότερα τυπικά προσόντα.

  Κανονικα πρέπει να απέχουμε, αλλά ψαξτο το αυγό και κουρεφτο. Με τις εξετάσεις ενεργειακών επιθεωρητών κάτι καταφέραμε πάντως.

  Link to comment
  Share on other sites

  Οταν λέει 

  2. Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 2001.

  Εννοεί πάνω από 21 ετών ή κάτω, σαν όριο για τα προσόντα συμμετοχής. Λογικά θα εννοεί πριν από το 2001 σαν έτος γέννησης.

  Edited by Dhmfot
  Link to comment
  Share on other sites

  Απο τη στιγμή που ειναι multiple choice, θα "πυροβολήσω".

  Κι αν τρυπώσω, θα ειμαι δύο χρονάκια φεεεεεεεεεεεεεεεεεεετα.

  Link to comment
  Share on other sites

  On 22/11/2022 at 6:36 ΜΜ, Engineer said:

  Στην πρόσκληση για πρώτη φορά δεν θα αναφέρεται αριθμός θέσεων προς πλήρωση, ούτε φορείς που ζητούν προσωπικό.

  Για άλλη μια φορά το ξαναγράφω: Πρωτοτυπία για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Εξετάσεις τυφλόμυγα. Κάποιοι πάλι θα πάρουν τις καλές θέσεις

  On 22/11/2022 at 6:36 ΜΜ, Engineer said:

  Το διαγωνιστικό κομμάτι αποτελεί το πρώτο στάδιο, κατά το οποίο οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

  Δηλαδή η τάξη μελετητικού πτυχίου ή ΜΕΚ, ή τα αποδεδειγμένα έργα, οι εργοδότες κλπ, θα έχουν μικρότερη βαρύτητα, και κάποιοι άλλοι;;; με διαδικασία α,β,γ,δ, θα αξιολογήσουν τους διαγωνιζόμενους σε δεξιότητες και εργασιακή αποτελεσματικότητα. Εντάξει, ΟΚ, ξέρουμε από τώρα ποιοι θα μπουν...

  Αυτός λοιπόν θα είναι ο

  On 22/11/2022 at 6:36 ΜΜ, Engineer said:

  μεγαλύτερος διαγωνισμός στην 28χρονη ιστορία της Ανεξάρτητης Αρχής

   

  Link to comment
  Share on other sites

  Η επιτυχία στο διαγωνισμό θα είναι προαπαιτούμενη για θέσεις που ΘΑ βγουν.

  Link to comment
  Share on other sites

  :cool:😎8-) Οι οργανικές θέσεις είναι κρυφές...στον μεγαλύτερο διαγωνισμό της 28χρονης ιστορίας της Ανεξάρτητης Αρχής!

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.