Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Δήμος Αθηναίων: Αυθημερόν και αυτόματα η έκδοση της βεβαίωσης ΤΑΠ


    Εύκολα, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία μπορούν, πλέον, οι δημότες της Αθήνας να εκδίδουν τη βεβαίωση περί μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) από τον Δήμο Αθηναίων.

    Η ψηφιακή υπηρεσία του Δήμου, που τέθηκε σε λειτουργία πριν από δύο χρόνια και έχει ήδη δεχθεί περισσότερες από 31.000 αιτήσεις, αναβαθμίζεται και κάνει τη ζωή των Αθηναίων ευκολότερη, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν αυτόματα την πολυπόθητη βεβαίωση. 

    Μέχρι σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο Δήμο και στη συνέχεια να περιμένουν το "πράσινο φως" από τις υπηρεσίες για την έκδοση της σχετικής απόφασης.

    Η αναμονή αυτή, προκαλούσε σοβαρές «αρρυθμίες» στην καθημερινότητα των ιδιοκτητών ακινήτων, αλλά και των επαγγελματιών της αγοράς, καθώς χανόταν πολύτιμος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης. 

    Από σήμερα, όμως, ο χρόνος αναμονής μηδενίζεται, καθώς μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων του συμβαλλόμενου και του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν αμέσως  αυτόματα στα χέρια τους τη βεβαίωση. 

    Ο δρόμος για την αναβάθμιση αυτής της πολύτιμης υπηρεσίες για τους πολίτες, άνοιξε την περασμένη Τετάρτη με τη σχετική απόφαση (αριθ. 203/ 28-3-2022) του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. 

    Η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων https://eservices.cityofathens.gr και η είσοδος σε αυτήν γίνεται με τη χρήση των κωδικών taxisnet. 

    Παράλληλα, για τον έλεγχο της γνησιότητας της βεβαίωσης, στο έγγραφο που εκδίδεται από την πλατφόρμα υπάρχει ένας QR κωδικός, ο οποίος εφόσον σκαναριστεί επιβεβαιώνει την εγκυρότητα του εγγράφου.

    «Η περίοδος που οι Αθηναίοι αφιέρωναν ατελείωτο χρόνο για να εκδώσουν μια απλή βεβαίωση από τις υπηρεσίες του Δήμου ανήκει στο παρελθόν. Καταφέραμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία εξυπηρέτησης του πολίτη, αξιοποιώντας την τεχνολογία προς όφελός τους. Μέσω της ΔΑΕΜ Α.Ε, έχουμε δημιουργήσει 138 ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες βάζουν τέλος στη βασανιστική γραφειοκρατία και αλλάζουν ριζικά τη σχέση του Δήμου με τους πολίτες. Δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

    Η υλοποίηση του σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για τη μετάβαση της Αθήνας στη νέα ψηφιακή εποχή προχωρά με εντατικούς ρυθμούς, καθιστώντας τη μια «έξυπνη και ανθεκτική» πόλη, που κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα των πολιτών και επαγγελματιών στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δήμου.


    Πηγή: https://www.airetos.gr/dimos-athinaiwn-aythimeron-kai-aytomata-i-ekdosi-tis-bebaiwsis-tap.aspx



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.