Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΕΕΤΕΜ: "Επαναφορά συντεχνιακών ρυθμίσεων υπέρ των Πολυτεχνείων"


    Θέμα: «Επαναφορά συντεχνιακών ρυθμίσεων υπέρ των Πολυτεχνείων»

     

    Κύριε Υπουργέ,

     

    με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο (και πιο συγκεκριμένα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ») ότι στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, το οποίο ετοιμάζεται, προτίθεστε να συμπεριλάβετε διατάξεις όπου, μεταξύ άλλων, θα ικανοποιούνται γνωστά αιτήματα του Τ.Ε.Ε και των Πολυτεχνείων:

    • θα ισοτιμούνται τα 5ετή προγράμματα σπουδών Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών με master,
    • θα υπάρχει διάκριση της τεχνικής ευθύνης των μηχανικών, ανάλογα με τα έτη και το είδος σπουδών, πρόταση η οποία σας έχει κατατεθεί από την Β’ Αντιπρόεδρο του Τ.Ε.Ε.

    Όσον αφορά στην ισοτίμηση των 5των προγραμμάτων σπουδών Πολυτεχνικών και Γεωπονικών Σχολών με master, επισημαίνουμε ότι ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει και στο παρελθόν από την τότε Υπουργό Παιδείας, κα Άννα Διαμαντοπούλου (2011), η οποία όμως είχε αποσύρει τη σχετική διάταξη με το επιχείρημα ότι «υπάρχουν προβλήματα και με το Λογιστήριο του Κράτους αλλά και κάποια προβλήματα που έχουν σχέση με τη συνταγματικότητα».

     

    Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα περί “πιθανής” αναδρομικής ισχύος και “προσπάθειας να μπει φρένο σε αιτήσεις μισθολογικής αναβάθμισης παλαιών πτυχιούχων για δημοσιονομικούς λόγους” είναι τουλάχιστον αστεία.

     

    Εγείρονται σοβαρές επιστημονικές ενστάσεις για την τεκμηρίωση της “βάπτισης” βασικών τίτλων σπουδών σε μεταπτυχιακά, αγνοώντας ως φαίνεται ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες, τις οποίες έχει συνυπογράψει η χώρα μας και οι αντίστοιχες πρακτικές ακαδημαϊκής οργάνωσης, οι οποίες προβλέπουν τρεις διακριτούς κύκλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης. Εμπόδια στα οποία προφανώς προσκρούει η εν λόγω ρύθμιση, εφόσον δεν γίνεται σαφής διαχωρισμός προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών όπως ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

     

    Οι απόψεις δε της Β’ Αντιπροέδρου του Τ.Ε.Ε σχετικά με τη διάκριση της τεχνικής ευθύνης των μηχανικών, ανάλογα με τα έτη και το είδοςσπουδών, είναι γνωστές από το παρελθόν, αποτελούν συντεχνιακές διεκδικήσεις υπέρ των Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών και σκοπό έχουν να φέρουν το εθνικό πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων στα μέτρα των μελών του Τ.Ε.Ε. Κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, και πιθανόν θεμιτό, από την Β’ Αντιπρόεδρο του Τ.Ε.Ε, δεδομένης της ιδιότητας της, είναι ωστόσο επονείδιστο να υιοθετείται αυτή η πρακτική από έναν Υπουργό Παιδείας, έστω και αν αυτός τυγχάνει Καθηγητής του Ε.Μ.Π.

     

    Επιπλέον θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν θέματα που χρονίζουν και έχουν σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο σε χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους, όπως η επαγγελματική ομηρία χιλιάδων πτυχιούχων Τ.Ε.Ι, για τους οποίους δεν έχει ρυθμιστεί πλήρως το πλαίσιο επαγγελματικής δραστηριοποίησης – ένα πρόβλημα που οφείλετε να γνωρίζετε – η βασική σας προτεραιότητα φαίνεται να είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων ενός συντεχνιακού φορέα, του οποίου και εσείς αποτελείτε μέλος.

     

    Κύριε Υπουργέ,

     

    λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη μιας άμεσης συνάντησης μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε πληρέστερα για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί των Τ.Ε.Ι, καθώς ήδη είχατε μια πρώτη ενημέρωση στο περιθώριο της Συνόδου των Προέδρων Α.Ε.Ι – Τ.Τ, όπου και σας επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα.

     

    Επιπλέον θα μας δοθεί η ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε το σχέδιο νόμου για την επαγγελματική κατοχύρωση των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

     

    Ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.

    Δ. Δημόπουλος

     

     

    Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και αποτελεί τον επαγγελματικό και επιστημονικό φορέα των Πτυχιούχων Μηχανικών αποφοίτων Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε και ισοτίμων σχολών εσωτερικού και εξωτερικού.

     

    Η Οργανωτική της διάρθρωση είναι πανελλαδική και αποτελείται από 47 Περιφερειακά Τμήματα σε όλους τους Νομούς της χώρας. Τα μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ανέρχονται σε 50.000.

     

    Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ τηρεί μητρώο άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας μετά την κτήση του Πτυχίου και εκπροσωπεί τους Μηχανικούς των Τ.Ε.Ι. σε θεσμικά όργανα της Πολιτείας. Τα μέλη μας ασκούν το επάγγελμα του Μηχανικού αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με Μηχανικούς άλλων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα, σε όλο το φάσμα των τεχνικών έργων και εργασιών και ειδικότερα ως:

    • Εργολήπτες Δημοσίων Έργων όλων των ειδικοτήτων / Ελεύθεροι Επαγγελματίες,
    • Στελέχη Τεχνικών και Εργοληπτικών Εταιρειών, Μελετητικών Γραφείων,
    • Υπάλληλοι Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα (Υπουργείων, Περιφερειών, ΔΕΚΟ, Ο.Τ.Α) κ.λ.π,
    • Εκπαιδευτικοί στην Ιδιωτική και στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση καθώς και στα Τ.Ε.Ι.

    Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

     

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

     

    Ο επιστημονικός και επαγγελματικός ενιαίος φορέας οργάνωσης και εκπροσώπησης

    των Μηχανικών του τεχνολογικού τομέα ανώτατης εκπαίδευσης

     

    Ταχ. Δ/νση: ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 15 –106 77, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 2105227812 – 2105227276

    Fax: 2105243701, http://www.eetem.gr – E-mail: [email protected]

    Αθήνα, 30-03-2015

    Αρ. Πρωτ.: 467

    Προς: 1. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αρ. Μπαλτά

    Κοιν.: 1. Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Βαρουφάκη

    2. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Κατρούγκαλο

    3. Διοικήσεις Α.Ε.Ι Τεχνολογικού Τομέα

    4. Βουλευτές

    5. Νομαρχιακά Τμήματα Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

     

    Πηγή





    Earl

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Ήδη υπάρχει μισθολογική διαφορά μεταξύ διπλ. μηχανικών πε και λοιπων πτυχιουχων πε τουλαχιστον στις ΔΕΚΟ, όπου είμαι 100% σίγουρος. Αν ισχύσει το μέτρο έστω και αναδρομικά δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να παρει επιδομα μεταπτυχιακου. Όλο αυτό γίνεται για την αναγνώριση στο εξωτερικό. Και αν όντως είναι έτσι καλώς γίνεται.

    Edited by sito
    Link to comment
    Share on other sites

    προσωπικά το βλέπω για καλό .. ας καθόμουν να διάβαζα στο λύκειο (ή σε κατατακτήριες) , ώστε να οφεληθώ από αυτό ως απόφοιτος ΑΕΙ.. απ'την άλλη τι τει τι αει , το 3-5 χρόνια προυπηρεσία δεν θα το χα ούτως ή άλλως για να βρω δουλειά :D .

    Στο πιο συγκεκριμένο και on topic  η απορία μου είναι γιατί να διαβάζω για επιστολή της ΕΕΤΕΜ απτον μηχανικο-> τα πολυτεχνικανεα -> το αλφαβιτα κλπ κλπ και απο την ίδια την εετεμ τίποτα?

    όταν φρέσκος φρέσκος ως μηχανικος (ΤΕ) της έδωσα την εγγραφή κ την ετήσια συνδρομή (36ευρώπουλα) τα στερήθηκα απτα 30+15+17 ευρω της άδειας ηλεκτρολόγου μηχανικού τ.ε. και λοιπά γ@μ-e-σιατικα... το μόνο που χω πάρει είναι η απόδειξη και μια κόλα Α4 με το τι πληρώνω στα 30+15+17 της άδειας...

    τουλάχιστον ας μου κάναν μια κοινοποίηση της εκπροσώπησης μου.. ας το γράφαν τουλάχιστον στο σαιτ της εετμ..             ( υ.γ. υπερβολικό μπινελίκομα στην εετεμ ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα μεγάλης περιόδου ανεργίας :P )

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Καλά εμείς , έχουμε και κάτι κόντρες από μόνοι μας , γι΄ αυτό και στο άλλο φόρουμ , έμειναν τρείς και ο κούκος , αφού ο τυπάκος με το κουμπί , δεν αντέχει άλλες απόψεις .

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Έχω κουραστεί με την εκκρεμότητα των Ε.Δ, να κόψουν τον λαιμό τους να λύσουν το πρόβλημα και να τελειώνουμε, δεν με νοιάζει τι θα γίνει η ΕΕΤΕΜ και τι όχι. Φήμες ειδήσεις επιστολές σωματείων και φορέων, κόντρες και τσακωμοί...  παραπομπή στις καλένδες, εκλογικές αναμετρήσεις, γραφειοκρατία και αναμονές σε επιτροπές, αλλαγές υπουργών δικαστικές προσφυγές κτλ. Αει σιχτίρ πια.

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Πηξαμε απο φορείς, σωματεία, προεδρεία. Ο καθένας θελει να διατηρήσει το μαγαζί του. Να φτιαχτεί ενας φορέας για καθε επαγγελματική ομάδα. Εμείς, εσείς και οι άλλοι τελος!

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Link to comment
    Share on other sites

     

    Έχω κουραστεί με την εκκρεμότητα των Ε.Δ, να κόψουν τον λαιμό τους να λύσουν το πρόβλημα και να τελειώνουμε, δεν με νοιάζει τι θα γίνει η ΕΕΤΕΜ και τι όχι.

     

    Πηξαμε απο φορείς, σωματεία, προεδρεία. Ο καθένας θελει να διατηρήσει το μαγαζί του. Να φτιαχτεί ενας φορέας για καθε επαγγελματική ομάδα. Εμείς, εσείς και οι άλλοι τελος!

     

    Κανένας όμως δεν αναρωτήθηκε για την τύχη των Προέδρων που έτσι και κλείσουν οι σύλλογοι που τους μας "εκπροσωπούν", τότε θα πρέπει να... δουλέψουν!! Και η αγορά εργασίας δεν είναι και πολύ φιλόξενη για τους μη Προέδρους!! :D :D

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Μην φοβάσαι για τους προέδρους, έχουνε τα κονέ τους αυτοί, κάπου θα τακτοποιηθούν.

     

    Ο Αλαβάνος που λέτε να πήγε; Πρόσφατα πήρα μια βεβαίωση σεμιναρίου από το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ και είδα την υπγραφή του, είναι πρόεδρος εκεί. Βρε βρε.

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.