Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Θεώρηση οικοδοµικών αδειών για χορήγηση εργοταξιακής παροχής


    Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου αλλά και πολλών αναλόγων ερωτηµάτων Υπηρεσιών Δόµησης αναφορικά µε την θεώρηση αδειών δόµησης για χορήγηση εργοταξιακής παροχής, σας γνωρίζουµε τα εξής :

     

    1. Για τις περιπτώσεις αδειών δόµησης που εκδίδονται βάσει του ν. 4030/11 (Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόµησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις), η αρχική θεώρηση της Άδειας Δόµησης για χορήγηση εργοταξιακής παροχής θα γίνεται ταυτόχρονα µε την έκδοσή της, η δε διάρκεια της εργοταξιακής παροχής θα είναι η ίδια µε την διάρκεια της Άδειας Δόµησης, όπως προβλέπεται στη παρ. 9 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 7533/ΦΕΚ 251 Β΄/13-02-2012.

     

    Αν η Άδεια Δόµησης παραταθεί για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα, η εργοταξιακή παροχή παρατείνεται για το αντίστοιχο χρονικό διάστηµα, µετά από σχετική θεώρηση της Άδειας Δόµησης από την αρµόδια ΥΔΟΜ.

     

    Αν η Άδεια ∆όµησης παραταθεί επ’ αόριστον, η εργοταξιακή παροχή θα µπορεί να παρατείνεται για δύο έτη κάθε φορά, µετά από θεώρηση της Άδειας ∆όµησης και κατόπιν αυτοψίας.

     

    2. Για τις περιπτώσεις αδειών που έχουν εκδοθεί βάσει του από 13-07-1993 Π. Δ/γµατος (ΦΕΚ 795 ∆΄/1993), η αρχική θεώρηση της Οικοδοµικής Άδειας για χορήγηση εργοταξιακής παροχής παρατείνεται αυτοδίκαια για όλο τον χρόνο ισχύος της Οικοδοµικής

    Άδειας (όπως αυτός έχει διαµορφωθεί µετά τις ρυθµίσεις της παρ. 5 του αρθρ. 29 του ν.4067/12 και της παρ. 3 του αρθρ. 11 του ν. 4258/14), χωρίς περαιτέρω ενέργειες των Υπηρεσιών ∆όµησης. Κατά συνέπεια, προκειµένου να παραταθεί ο χρόνος ισχύος

    εργοταξιακής σύνδεσης, υποβάλλεται από τον ενδιαφερόµενο σχετικό αίτηµα προς την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, συνοδευόµενο µόνον από υπεύθυνη δήλωση του έχοντος την γενική επίβλεψη µηχανικού στην οποία θα αναφέρεται ο χρόνος λήξης της Οικοδοµικής Άδειας βάσει των ισχυουσών διατάξεων και της εργοταξιακής παροχής.

     

    Στην περίπτωση που η οικοδοµική άδεια παραταθεί και πέραν του προαναφερθέντος χρόνου, ισχύουν όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο 61/85.

     

    Παρακαλούµε για την εφαρµογή των ανωτέρω, προκειµένου να αποφεύγεται η άσκοπη ταλαιπωρία και επιβάρυνση υπηρεσιών και πολιτών.

     

    Πηγή: http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=4y23T8O%2fFnA%3d&tabid=777&language=el-GR





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    δηλαδη εγω για αδεια που θελει εργοταξιακη παροχη κ εχει παραταθει συμφωνα με το παρ. 3 του αρθρ. 11 του ν. 4258/14 θα δωσω την αδεια  κ τη βεβαιωση στη ΔΕΔΗΕ?

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.