Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Καταδικάστηκε το δημόσιο για τη μη έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων


    Δημοσιεύτηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η υπ’ αρ. 2544/2013 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στη μη έκδοση Π.Δ/τος για τον καθορισμό του πλαισίου άσκησης επαγγέλματος για τους Πτυχιούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Σύμφωνα με την απόφαση «η έκδοση προεδρικού διατάγματος για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι της ειδικότητας του αναιρεσείοντος ήταν υποχρεωτική από το Σύνταγμα, η δε παράλειψη της Διοικήσεως να εκδώσει τέτοιο προεδρικό διάταγμα θεμελιώνει την ευθύνη του Δημοσίου». Επίσης εκκρεμεί ενώπιον του Σ.τ.Ε η εκδίκαση, εντός των προσεχών μηνών, και άλλης όμοιας υπόθεσης της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ που αφορά ειδικότητα Μηχανολόγου Μηχανικού.

     

    Σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΕΤΕΜ αναφέρει ότι θα καλέσει τα μέλη των εν λόγω ειδικοτήτων και συναφών προς αυτές (πχ Πτυχιούχοι Ναυπηγοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Ενεργειακής Τεχνολογίας) και θα οργανώσει ομαδική προσφυγή, με ειδικό έντυπο (με τα αναγκαία στοιχεία), για να διεκδικηθεί η ανάλογη αποζημίωση.

     

    Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή ξεκίνησε το 2003 με πρωτοβουλία της Κ.Δ.Ε και συνεχή μέριμνα της Κεντρικής Διοίκησης της Ένωσης, επιλέγοντας μέλη ειδικοτήτων που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για λογαριασμό των οποίων κατατέθηκε αγωγή ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία, κρίθηκε οριστικώς και αμετακλήτως από το Σ.τ.Ε πρόσφατα. Η ΕΕΤΕΜ αναφέρει ότι η όλη εξέλιξη αποδεικνύει ότι υποθέσεις τέτοιας βαρύτητας και σπουδαιότητας είναι μακροχρόνιες και απαιτούν ιδιαίτερη γνώση και προσοχή από αυτούς που τις χειρίζονται.

     

    Επίσης εφιστά την προσοχή των μελών της , όλων των ειδικοτήτων, να μην παρασύρονται από πρωτοβουλίες αμφιβόλου σκοπιμότητας και αποτελεσματικότητας και να μην προχωρούν σε απέλπιδες και εν θερμώ κινήσεις, που συχνά οδηγούν σε αντίθετα και επικίνδυνα για το σύνολο του Κλάδου αποτελέσματα.

     

    Πηγή: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/647099/katadikastike-to-dimosio-gia-ti-mi-ekdosi-epaggelmatikon-dikaiomaton/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    προσπαθεί να μαζέψει τα πρόβατα στην στρούγκα της εετεμ

     

    εννοείται αυτό!! αλλά είναι γεγονός ότι κάποιοι μηχανικοί ΤΕ έχουν κάνει μόνοι τους κινήσεις σε νομικό επίπεδο και έφαγαν τα μούτρα τους

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.