Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ΤΕΕ διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας


    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης για την αναστολή λειτουργίας του πληροφοριακού ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο διαχειρίζεται...

    το ΤΕΕ και αφορά την υποβολή αιτήσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων.

     

    Η παρέμβαση έγινε μετά τις καταγγελίες του ΥΠΕΚΑ και του υπουργείου Οικονομικών ότι η αναστολή λειτουργίας του συστήματος «μπλοκάρει» την είσπραξη των παραβόλων και των προστίμων και δυσχαιρένει τις συναλλαγές των πολιτών για την τακτοποίηση των φακέλων τους. Η ζημιά, σύμφωνα με τις καταγγελίες, φτάνει το ένα εκατ. ευρώ το μήνα.

     

    Ωστόσο, το ΤΕΕ με σημερινή του ανακοίνωση δηλώνει ότι οι εισπράξεις από παράβολα και πρόστιμα κυμαίνονται από 220.000 ευρώ έως 1.275.000 ευρώ την ημέρα το διάστημα από 1η ως 22α Οκτωβρίου, παρότι το ΤΕΕ έχει αναστείλει την λειτουργία του από τις 8 Οκτωβρίου. «Πώς προκύπτουν οι απώλειες ενός εκατ. ευρώ την ημέρα; Αγνοεί το ΥΠΕΚΑ και το Υπουργείο Οικονομικών ότι το σύστημα «ΔΙΑΣ» συνεχίζει να λειτουργεί, έχει έσοδα και δεν ανήκει στο ΤΕΕ; Οι νέες αιτήσεις που σήμερα δεν δηλώνονται, δεν θα δηλωθούν αργότερα;», αναρωτιούνται οι μηχανικοί.

     

    Πηγή: www.newsget.gr





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Είναι πατάτα του κου Πεπόνη, καθώς τα πρόστιμα ΔΕΝ είναι τακτικά έσοδα του κράτους και δεν νοείται απώλεια προγραματισμένων κρατικών εσόδων από μη καταβολή τους, καθώς από την φύση τους είναι έκτακτα, και μη προγραμματισμένα και στην περίπτωση που υπάρχουν παραβάτες.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.