Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Κινητοποίηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου


    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, το Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α και εν μέρει το Ανάπτυξης και άλλα παραγωγικά Υπουργεία σε μικρότερο βαθμό, εξακολουθούν να λειτουργούν ως «Υποκαταστήματα» του Τ.Ε.Ε, αφού Υπουργοί και Γεν. Γραμματείς, στην πλειοψηφία τους, είναι μέλη του Τ.Ε.Ε.

     

    Τα εν λόγω Υπουργεία δεν τηρούν ίσες αποστάσεις έναντι όλων των Μηχανικών (Τ.Ε.Ι - Ε.Μ.Π) όπως επιτάσσουν οι κανόνες μιας ευνομούμενης πολιτείας, αλλά κατά κόρον ακολουθούν τις ντιρεκτίβες του Τ.Ε.Ε και τις βαφτίζουν «υπηρεσιακές απόψεις».

    Η συμπεριφορά αυτή, με ευθύνη φυσικά των εκάστοτε πολιτικών προσώπων (Γενικών Γραμματέων και Υπουργών), καθιστά το επάγγελμα του Μηχανικού ακόμη «κλειστό» και «προσπελάσιμο» μόνο σε μια κατηγορία Μηχανικών, αυτή των Πολυτεχνικών Σχολών.

     

    Για το λόγο αυτό, η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, μετά από απόφαση της Κ.Δ.Ε, θα επισκεφτεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, στις 11 π.μ το Υ.Π.Ε.Κ.Α (Μεσογείων 119) ώστε να αντιδράσει στις παραπάνω πρακτικές, συμπεριφορές και λογικές.

    Σας καλούμε, λοιπόν, όλους – και ιδιαίτερα όσους από εσάς βιώνετε καθημερινά την προκλητική συμπεριφορά των πολιτικών και διευθυντικών στελεχών του Υ.Π.Ε.Κ.Α, τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι (μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ) που δεν έρχονται άμεσα σε επαφή με τους μηχανισμούς αυτούς αλλά και τους Φοιτητές των αντίστοιχων Τμημάτων, στο πλαίσιο της συναδελφικής αλληλεγγύης - να συμμετέχετε στην Κινητοποίηση αυτή, να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να ακουστούμε, δυνατά και καθαρά, εκεί που πρέπει.

     

    Βασικά, αλλά όχι μοναδικά, αιτήματά μας:

    1. Επίλυση του ζητήματος σχετικά με τη σύνταξη εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων.

    2. Να μπει τέλος στον παρεμβατικό ρόλο του Τ.Ε.Ε στα Υπουργεία Π.Ε.Κ.Α και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

    3. Άμεση κατάργηση των απαράδεκτων και αδικαιολόγητων περιορισμών που τίθενται αυθαίρετα από τα παραγωγικά Υπουργεία για τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι (Ενεργειακοί Επιθεωρητές κ.λ.π).

    4. Νομοοργάνωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ως αντιστάθμισμα στην υπερπροστασία του Τ.Ε.Ε από τον κρατικό μηχανισμό και το αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο.

     

    Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, 2012, ώρα 11-12 π.μ – Να είστε εκεί!

     

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

     

    Πηγή: ΕΕΤΕΜ





    Earl

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    πολύ ουσιώδες σχόλιο έκανες φίλε μου !!

     

    χαλάρωσε και μην τρελαίνεσαι φίλε (ουσιώδες είναι και αυτό όμως)

     

    συνάδερφε Earl τα Ε.Δ. είναι πονεμένη ιστορία για τους Τ.Ε. δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό γιατί και πάλι θα ξεφύγουμε

     

    το να καλείς όμως τα μέλη σου και στο κείμενό σου τα περισσότερα να είναι εναντίον του ΤΕΕ δείχνει πολλά

    Link to comment
    Share on other sites

    Μόνο που το ΤΕΕ με τις τόσο ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποιεί εναντίων μας και τις συνεχείς παρασκηνιακές παρεμβάσεις του έχει δείξει πολυ περισσότερα...

    Link to comment
    Share on other sites

    Όλη η ουσία είναι σ' αυτό που λέει ο JOHNYMAL. Για να μην πω μια παροιμία περί κάποιας που της φταίνε τα μαλλιά και με κόψουν οι αρμόδιοι συντονιστές...

     

    Τα μεγάλα κεφάλια του ΤΕΕ που είναι χωμένα στα υπουργεία, στο ΤΣΜΕΔΕ, στην Αττικής κλπ καθώς επίσης ΚΑΙ τα μεγάλα κεφάλια της ΕΕΤΕΜ νομίζετε ότι σκέφτονται το συμφέρον μας?

    Έχουμε καταντήσει να σκεφτόμαστε να πάμε να πλύνουμε πιάτα στην Γερμανία για να επιβιώσουμε και μιλάμε ακόμα για τους "κακούς" απόφοιτους Πολυτεχνείου που καπελώνουν τους "καλούς" απόφοιτους ΤΕΙ??

     

    Διαφωνώ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων διότι κινείται στον συντεχνιασμό. Όπως διαφωνώ και με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις του ΤΕΕ. Αν δεν αντιληφθούμε ότι η δύναμη των εργαζομένων είναι στην ενότητα, αν δεν συμπράξουμε ΠΕ-ΤΕ-εργοδηγοί-τεχνίτες-εργάτες και φοιτητές σημαίνει ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχουμε ιδέα για το τι μας φταίει και ρίχνουμε τουφεκιές στον αέρα...

    • Upvote 5
    Link to comment
    Share on other sites

    Και εγώ Γιάννη ξέρω μία παροιμία για το αγγούρι που ας μπει όπου θέλει εκτός από συγκεκριμένα μέρη. Και εγώ αν είχα λυμμένα βασικά προβλήματα θα το έπαιζα ανώτερος και "ενωτικός". Από τη στιγμή που το ΤΕΕ ευθύνεται 99% για την κατάντια όλων των Μηχανικών ΤΕ, ε όχι δε θα το υποστηρίξω ούτε δευτερόλεπτο. Ας αλλάξει ρότα και μετά τα ξαναλέμε.

     

    ΥΓ Και όποιος αμφισβητεί για το μένος του ΤΕΕ εναντίων των ΤΕ και τις θέσεις κλειδιά, ας δει το προσχέδιο για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και ας δει και το αίσχος που πέρασε με πράξη νομοθετικού περιεχομένουλ..

    • Upvote 2
    • Downvote 1
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.