Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Κτηματολόγιο: Νέοι οδηγοί για υποβολή συμβολαιογραφικών πράξεων και εγγραπτέες πράξεις από δικηγόρους


    Στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται προς επαγγελµατίες από το Ελληνικό Κτηµατολόγιο, https://www.ktimatologio.gr, λειτουργεί η εφαρµογή ηλεκτρονικής υποβολής εγγραπτέων πράξεων στα Κτηµατολογικά Γραφεία που υπάγονται στην αρµοδιότητά του, µέσω διαδικτυακής εφαρµογής.

    Ειδικότερα από τις 1/5/2022 οι εγγραπτέες πράξεις που συντάσσονται ή και διακινούνται από τους δικηγόρους υποβάλλονται µόνο ηλεκτρονικά.

    Η πρόσβαση για τους δικηγόρους, πραγµατοποιείται µέσω υπηρεσίας µητρώου / πρόσβασης που παρέχεται από την ολοµέλεια των δικηγορικών συλλόγων.

    Κτηματολόγιο: Υποβολή Εγγραπτέων Πράξεων | e-Υπηρεσία προς Δικηγόρους

    Στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται προς επαγγελματίες από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, https://www.ktimatologio.gr ,  δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής συμβολαιογραφικών πράξεων στα Κτηματολογικά Γραφεία που υπάγονται στην αρμοδιότητά του.
    Ειδικότερα για τους συμβολαιογράφους δίνεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα υποβολής συμβολαιογραφικών πράξεων που συντάσσουν οι ίδιοι.

    Ειδικότερα από τις 1/5/2022 οι εγγραπτέες πράξεις πουσυντάσσονται από τους συμβολαιογράφους υποβάλλονταιμόνο ηλεκτρονικά.

    Η ηλεκτρονική υποβολή για τους συμβολαιογράφους, πραγματοποιείται μέσω υπηρεσίας μητρώου / πρόσβασης που παρέχεται από το Συμβολαιογραφικό τους Σύλλογο με την οποία καθορίζονται τα δικαιώματα των χρηστών.

     





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Μπράβο στο σύλλογο των συμβολαιογράφων που αντιδρά, ασχέτως αν είναι σωστή ή όχι η αντίδρασή του. Ντροπή και αίσχος για το ΤΕΕ (μόλις μου ήρθε και email για τη νέα διοικούσα επιτροπή τρομάρα τους) και τους δικούς μας συλλόγους που μας αφήνουν μονίμως ξεβράκωτους στα μικρά καθημερινά (άδειες, τακτοποιήσεις, τοπογραφικά κλπ κλπ) και μας παίζουν μπαλάκι οι δημόσιες υπηρεσίες και οι συμβολαιογράφοι λες και είμαστε τα τσογλανάκια τους. Και όσοι αναρωτιέστε για τι μιλάω για σκεφτείτε, έχετε χωρέσει ποτέ ελέφαντα σε κλειδαρότρυπα ή διαφορετικά  για να γίνω κατανοητός να προσαρμώσεις τα εμβαδά οικοπέδου και καθέτων ΑΚΡΙΒΩΣ σε σύσταση προ εικοσαετίας με ολοστρόγγυλα εμβαδά οικοπέδου και καθέτων, προκειμενου να "μπορέσει" ο συμβολαιογραφος να κάνει την τροποποίηση? Όσοι έχετε, κλάψτε και ζηλέψτε την οργάνωση των συμβολαιογράφων όπως κι εγώ συνάδελφοι..... και ας συνεχίσουμε να κοιμόμαστε όμαδικώς......

    Link to comment
    Share on other sites

    και μου ΄λεγε μια συμβ/φος .. τι δουλειά έχετε σεις οι μηχανικοί με την υποβολή δηλώσεων ή εγγραπτέων πράξεων στα Κτηµατολογικά Γραφεία 

    αυτά ...μόνο οι δικηγόροι μπορούν   ... να λοιπόν που το βλέπω γραμμένο!

    Link to comment
    Share on other sites

    Καλά τι ψάχνουμε ....εδώ σε μένα έχει πει κάποια ότι δεν έχω δουλειά να υπολογίζω αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Αν δεν είναι αρμοδιότητα του μηχανικού να υπολογίζει αξίες ακινήτων τότε ποιου είναι; Φανταστείτε πόσο άσχετες είναι που δεν γνωρίζουν ότι τον τρόπο υπολογισμού αντικειμενικών αξιών μηχανικοί τον έχουν αναπτύξει. Όταν λοιπόν τις έχω τσεκάρει 3 και 4 φορές  στο ίδιο συμβόλαιο να υπολογίζουν λανθασμένα αντικειμενικές και μάλιστα σε δικό μου συμβόλαιο, η μόνιμη απάντηση "καραμέλα" είναι, είτε ότι έτσι το βγάζει το πρόγραμμα (διότι χωρίς πρόγραμμα δεν έχουν ιδέα πως υπολογίζονται οι αξίες), ή ότι έτσι το είπε η ΔΟΥ. Θα συμφωνήσω με το συνάδελφο @David Winston, αλλά το να τα λέμε καταλήγουμε πάλι στο ίδιο, ότι μετέτρεψαν έναν ολόκληρο επιστημονικό κλάδο σε "καρπαζοεισπρακτορες".

    Link to comment
    Share on other sites

    Αγαπητέ Pavlos33

    Να σε ενημερώσω ότι τη στιγμή που σου απαντώ συνέβη η τρελή σύμπτωση να λάβω μεηλ από συμβολαιογράφο με παρατήρηση για το τοπογραφικό μου για συμβόλαιο, που μου λέει να το ξαναεκτυπώσω και να της το ξαναπάει η πελάτισσα επειδή δεν ανέφερα πάνω τα ονόματα των όμορων ιδιοκτητών... Οπότε καταλαβαίνεις ότι μετά την απάντηση μου εδώ, πάω για ξεκατίνισμα να της εξηγήσω ότι δεν αποτελούμε τα παραπαίδια αυτών και των υποθηκοφυλάκων για να μας κάνουν μαθήματα στη δουλειά μας και υπαλληλικής υποταγής. (Των υποθηκοφύλακων και της πολεοδομίας ίσως.... τώρα που το ξανασκέφτομαι καλύτερα χααχχαχα)

    Τώρα όσον αφορά στο καρπαζοεισπράκτορες, πολύ με στεναχωρεί που το παραδέχεσαι και συ ως διαχειριστής. Και αυτό γιατί ο χρήστης @Nirvanas προσφάτως έθιξε το θέμα και πλέον έχει αποχωρήσει απο το site, αφού τον τσακίσατε με τα διαδοχικά ban για τον τρόπο που το εξέφρασε. Είμαι και γω της άποψης, αφου τον γνωρίζω προσωπικά [και διαβεβαιώνω ότι δεν είναι ********, απλα αθυρόστομος], ότι σαν site με τόσα μέλη μπορούμε να επιδιώξουμε αλλαγές, τρίβοντάς το στα μούτρα του ΤΕΕ και των συλλόγων μας. Η συλλογή υπογραφών και η ανάδειξη των θεμάτων/ παραπόνων των μηχανικών από ένα site τόσο ευρείας απήχησης όσο το δικό σας, δεν θα περνούσε απαρατήρητη απο κανένα. Έχεις το λόγο μου σε αυτό a priori.

    Επομένως, Παύλο επιλέγουμε να παραμένουμε καρπαζοεισπράκτορες επειδή αδρανούμε ή ελπίζουμε σε γραφειοκράτες και είναι κρίμα. Ειδικά αφού τα πάντα στην τελική ζητούνται υπευθύνως υπογργραμμένα απο μας με αμοιβές ελαχιστότατες. Π.χ. ο νόμος αναφέρει ότι είναι υποχρέωση του συμβολαιογράφου η αναφορά περι της ύπαρξης ή μη δασικής πληροφορίας όπως αυτή αι εφ'οσον απεικονίζεται στο χάρτη του ΕΚΧΑ. Στην πράξη όμως ζητάνε όλοι απο τον μηχανικό, ακόμη και όπου δεν υπάρχει πληροφορία, να αναφέρει με την υπογραφή του ότι δεν είναι δασικό για να μπορέσουν χωρίς ευθύνες να κάνουν την δουλίτσα τους. Τί και αν ο νόμος πουθενά δεν αναφέρει ότι ο μηχανικός υποχρεούται να κρίνει τη δασικότητα ή μη μιας περιοχής, τί και αν ο νόμος την υποχρέωση αναφοράς δεν τη αποδίδει καν στο μηχανικό... Νομικοί είναι, δεν ξέρουν και να διαβάζουν παρ'αυτά ή δεν τους συμφέρει ό,τι διαβάζουν... Κάποιος πρέπει να τους τα πει αυτά και αυτός δεν είναι σίγουρα ούτε το ΤΕΕ, ούτε οι σύλλογοι, ούτε οι και καλά μηχανικοί-βουλευτές... Και θα ήταν καλό να ανοίξει το επαγγελμά τους κάποια στιγμή για να τους μαλακώσει (στρώσει) λίγο ο ανταγωνισμός και να βελτιωθεί και η ποιότητα του copy/paste που κάνουν στα συμβόλαια τους...

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.