Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μέχρι τέλος Ιουνίου οι τοποθετήσεις νέων διοικήσεων στις μεγάλες ΔΕΚΟ του Υποδομών


    Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουν διοριστεί τα Διοικητικά Συμβούλια σε όλους τους οργανισμούς και φορείς του δημοσίου. Να θυμίσουμε πως στον τομέα του Υπουργείου Υποδομών υπάρχουν πολλοί φορείς που περιμένουν τις αποφάσεις των Σταθάκη/Σπίρτζη για την τοποθέτηση νέων διοικήσεων (ή την παραμονή των ίδιων).

     

    Ακέφαλες διοικητικά παραμένουν οι ΕΡΓΟΣΕ (που έχει προσωρινή διοίκηση) και Εγνατία Οδός ενώ υπάρχουν και άλλες πολύ σημαντικές εταιρείες όπως η Αττικό Μετρό, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΓΑΙΑΟΣΕ,οι Κτιριακές Υποδομές, οι Συγκοινωνίες Αθήνων που απο κάτω βρίσκονται οι ΟΣΥ/ΣΤΑΣΥ και πολλές ακόμα.

     

    Όλες οι παραπάνω εταιρείες έχουν σπουδαίο ρόλο στην εκάστοτε πολιτική του Υπουργείου Υποδομών και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του.

     

    Σε πολλές περιπτώσεις οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά για σημαντικά έργα υποδομών όπως έργα Μετρό, σιδηροδρομικά έργα, αλλά και προμήθειες τροχαίου υλικού, λεωφορείων κ.α

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/30513-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CF%8E%CE%BD





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Αγαπητέ terry, οι διοικήσεις των μεγάλων δημόσιων αε, ασκούν συγκεκριμένη πολιτική, με στόχους, κατευθύνσεις κτλ. Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τις θέσεις αυτές πρέπει να έχουν έναν ισχυρό βαθμό πολιτικής σύμπλευσης με την πολιτική ηγεσία (αφού φυσικά πληρούν κ άλλα κριτήρια όπως εντιμότητα και h επιστημονική-διαχειριστική επάρκεια). Φαντάζεσαι στην ΔΕΗ η τωρινή κυβέρνηση να τοποθετήσει έναν εξαιρετικό επιστήμονα, αλλά που η άποψη του να είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ή το αντίστροφο; 

     

    Πέρα από τα παραπάνω, αυτό που θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον και που θα άνοιγε και την συζήτηση για το τι δημόσιο θέλουμε, θα ήταν να γίνει διαχωρισμός των πολιτικών θέσεων, από αυτές που είναι αυστηρά τεχνοκρατικές,αν και αυτές πιστεύω, ότι θεραπεύονται από στελέχη σε επίπεδο manajement.

    Link to comment
    Share on other sites

    Εδώ κάποιες συνιστώσες θέλουν να καταργήσουν τον ΑΣΕΠ. Όσο για την καθυστέρηση στην στελέχωση των πολιτικών θέσεων...προηγείτο η αποκατάσταση των Κατρουγκαλέζων σε ΕΡΤ ΥΠΟΙΚ, σχολεία και ΟΤΑ.

     

    Πρώτα το καθεστώς μετά η χώρα.

     

    Τέσπα, έχω 12 ακαδημαϊκά έτη σπουδών και έχω ασκήσει δύο επιστημονικά επαγγέλματα. Περιμένω αξιοποίηση, χαχαχα. Και μόρια από τον φιλόσοφο.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.