Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μειώνεται το τέλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης


    Μειώνεται η επιβάρυνση των βιομηχανιών που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης για την χρηματοδότηση του λογαριασμού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την εξίσωση του σχετικού τέλους (ΕΤΜΕΑΡ) με αυτό που χρεώνεται στην Υψηλή τάση. Την απόφαση υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.

     

    Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά τους πελάτες Μέσης Τάσης με συνολική ετήσια κατανάλωση ανά παροχή μεγαλύτερη από 13 γιγαβατώρες. Προηγήθηκε νομοθετική ρύθμιση με την οποία εξισώθηκαν και οι χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) μεταξύ των δυο κατηγοριών καταναλωτών.

     

    Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, με τον τρόπο αυτό, αίρεται πλήρως ο διαχωρισμός μεταξύ βιομηχανικών καταναλωτών (όπως υαλουργία, χαρτοποιία, κλωστοϋφαντουργία κλπ), που τα καταναλωτικά τους χαρακτηριστικά είναι αντίστοιχα με αυτά των ενεργοβόρων βιομηχανιών Υψηλής Τάσης (χαλυβουργίες, τσιμέντα, αλουμίνιο κλπ), αλλά δεν έχουν συμπεριληφθεί στην Υψηλή Τάση λόγω του τρόπου σύνδεσής τους με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

     

    «Η σημερινή απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της ελληνικής Κυβέρνησης για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανικών καταναλωτών, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και κυρίως να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές», καταλήγει το υπουργείο.

     

    Πηγή: http://web.tee.gr/%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B7%CE%B3/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.