Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον μετα-COVID αερισμό από την REHVA


    Κατά την πανδημία COVID-19, κατέστη σαφές ότι ο επαρκής αερισμός είναι το βασικό τεχνικό μέτρο για τη μείωση της εξάπλωσης των αναπνευστικών ιών.

    Οι εμπειρογνώμονες της REHVA – Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations συγκέντρωσαν τώρα τα διαθέσιμα στοιχεία και ανέπτυξαν μια μέθοδο σχεδιασμού αερισμού με βάση την υγεία για τον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης σε εσωτερικούς χώρους με τίτλο «Health-based target ventilation rates and design method for reducing exposure to airborne respiratory infectious diseases».

    Ο έως σήμερα σχεδιασμός αερισμού που βασίζεται στα υφιστάμενα πρότυπα εσωτερικού κλίματος EN 16798-1:2019 και ISO 17772-1:2017 περιορίζεται στη χρήση κριτηρίων αερισμού που βασίζονται στην αντιληπτή ποιότητα του αέρα (οσμές) και παραβλέπει τη μετάδοση αναπνευστικών ασθενειών από αερομεταφορόμενους ιούς.

    Η μέθοδος σχεδιασμού του αερισμού με βάση τον κίνδυνο μόλυνσης, που προτείνεται στο παρόν κείμενο, παρέχει νέα ποσοστά-στόχους για τον αερισμό  και προορίζεται να συμπληρώσει τις υφιστάμενες μεθόδους σχεδιασμού αερισμού σε κτίρια εκτός κατοικιών, εξαιρουμένων των κτιρίων υγειονομικής περίθαλψης και των βιομηχανικών κτιρίων.

    Προτείνεται η εφαρμογή νέων ρυθμών αερισμού στο σχεδιασμό νέων κτιρίων και ανακαινίσεων, υψηλότερα από τα ποσοστά αερισμού άνεσης.

    Για να κατεβάσετε το κείμενο με τις κατευθυντήριες γραμμές ακολουθήστε τον σύνδεσμο:
    https://www.rehva.eu/fileadmin/user_upload/2022/Health_based_target_ventilation_09012023.pdf


    Πηγή: https://news.b2green.gr/28565/%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.