Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέες προθεσμίες για την κτηματογράφηση


    Ξεκίνησε χθες η συλλογή δηλώσεων Κτηματογράφησης, για όσους έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Ο.Τ.Α. στο υπόλοιπο της Π.Ε. Τρικάλων (που δεν έχει κτηματογραφηθεί μέχρι σήμερα) της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στους Καλλικρατικούς Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας της Π.Ε. Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

     

     

    Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της EKXA, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

     

    Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές, η οποία είναι υποχρεωτική, λήγει στις 2 Μαρτίου 2015 για τους κατοίκους εσωτερικού και την 1η Ιουνίου 2015 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

     

    Εκτός όμως από το πρώτο στάδιο κτηματογράφησης που είναι η συλλογή δηλώσεων σε νέες περιοχές, υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κτηματογράφησης και έχουν ενταχθεί σε λειτουργία κτηματολογίου για το Νομό Τρικάλων οι ΟΤΑ: Αγίας Κυριακής, Γλινού, Μεγάλων Καλυβιών, Πατουλιάς, Σερβωτών και Τρικάλων του Ν. Τρικάλων.

     

    Ειδικότερα, για τις περιοχές Γλινού και Πατουλιά το 2015 εκπνέει η προθεσμία μέσα στην οποία οι πολίτες μπορούν να διορθώσουν τυχόν σφάλματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους, ενώ για τις περιοχές Σερβωτών και Αγίας Κυριακής η προθεσμία εκπνέει αρχές του 2016. Μετά το πέρας της προθεσμίας οι εγγραφές στο κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους.

     

    Για τις εν λόγω περιοχές και μόνο οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία του ακινήτου τους μέσα από την εφαρμογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr) ή να επικοινωνήσουν με τα Κτηματολογικά Γραφεία της Περιοχής και όχι τα Γραφεία Κτηματογράφησης που λειτουργούν αποκλειστικά για τη συλλογή δηλώσεων των παρακάτω περιοχών.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/content/Nees_prothesmies_gia_tin_ktimatografisi/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.