Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Προς κατάργηση το τέλος επιτηδεύματος για αδρανή «μπλοκάκια»


    «Βαθιά ανάσα» αναμένεται να δώσει σε χιλιάδες επιτηδευματίες το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε όλους όσοι έχουν ανενεργά «μπλοκάκια».

     

    Σύμφωνα με το «Έθνος», την πλήρη απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για ανενεργά «μπλοκάκια» και αδρανείς εμπορικές επιχειρήσεις προωθεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

     

    Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το μέτρο θα δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες επιτηδευματίες που κάθε χρόνο υποχρεώνονται να πληρώνουν το τέλος ακόμη και αν δεν έχουν αποκτήσει ούτε ένα ευρώ εισοδήματος, με μοναδικό κριτήριο ότι εμφανίζονται «ενεργοί» στην Εφορία και έχουν «ανοικτά» βιβλία.

     

    Το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε 650 ευρώ ετησίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και σε 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα. Για τους φορολογουμένους που αμείβονται με «μπλοκάκι» το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται στα 500 ευρώ.

     

    Πηγή: http://www.topontiki.gr/article/84515/Pros-katargisi-to-telos-epitideumatos-gia-adrani-mplokakia





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Ναι βέβαια, δεν θα έχει ούτε ενα ευρώ στην εφορία αλλά ο χαζός δεν θα τερματίζει την επιχειρηση για να πληρώνει το φιλεύσπλαχνο ΟΑΕΕ, ο καθένας με μηδενικό εισόδημα θα είχε κλίσει και την επιχείρηση για να μην έχει άλλα έξοδα. Η ουσία είναι να απαλλαγούν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα, αν το πάμε και 1 ευρώ εισόδημα να έρχεται το τέλος, τότε μηδέν εις το πηλίκο.

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Το μέτρο δεν απευθύνεται στα χαμηλά εισοδήματα αλλά στους αδρανείς, όσους δηλαδή δεν έκαναν ούτε μία δουλειά. Σου δίνει το σύνθημα να μην αναλάβεις μικρές δουλειές που θα σου στερήσουν το αφορολόγητο αν δεν έχεις ελπίδες ότι θα βγάλεις τελικά τα απαιτούμενα χρήματα για τα τέλη. Έτσι μάλλον βοηθιούνται οι μηχανικοί που τα πάνε κάπως καλύτερα γιατί θα περάσουν σ' αυτούς οι μικροδουλίτσες με τις οποίες κάποιοι οριακά κάλυπταν τα τέλη τους. Τώρα δε θα μπαίνουν καν στον κόπο.

    • Upvote 3
    Link to comment
    Share on other sites

    αδρανη μπλοκ σημαινει χωρις εσοδα.........ποιος κραταει μπλοκ 4 χρονια χωρις εσοδα με εξοδα από 1000 ευρω και πανω;;;;

    αν ηταν ΕΕ καλυτερα να γραφτει οαεδ, γιατι λογω  τεκμηριων θα πληρωνει εκτος από χαρατσι εε και φορο για μηδεν εσοδα........

     

    αν είναι μισθωτος , που συνηθως αυτοι ειχαν αδρανη μπλοκ μηπως τυχει καμια δουλεια , γιατι να το κρατησει 4 χρονια και να πληρωνει τζαμπα τοσα λεφτα όταν σε 1 μερα κανεις επανεναρξη;;;;

    Edited by savas76
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.