Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Ρύθμιση για Ένταξη στο «οριστικό» Μητρώο Ενεργειακώ​ν Επιθεωρητώ​ν


    Μετά από αιτήματα προέδρων Επιστημονικών Συλλόγων Διπλωματούχων Μηχανικών, το ΥΠΕΚΑ προχωρά σε ρύθμιση του ζητήματος ένταξης όσων μηχανικών είχαν καταχωρισθεί ως «προσωρινοί» ενεργειακοί επιθεωρητές, στο «οριστικό» μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών.

     

    Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) Μυρτώ Δεσποτίδη, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.-Η) Τάσος Ευσταθίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ) Γιώργος Στασινός, ζήτησαν από το ΥΠΕΚΑ παράταση για όσους μηχανικούς είχαν ενταχθεί στην προηγούμενη φάση ως «προσωρινοί» ενεργειακοί επιθεωρητές, προκειμένου αφενός να ολοκληρώσουν τα σχετικά σεμινάρια και αφετέρου να προλάβει η υπηρεσία να εξετάσει τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην λειτουργία της αγοράς.

     

    Σύμφωνα με τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, η συγκρότηση «οριστικού» μητρώου ενεργειακών επιθεωρητών είναι κίνηση εξορθολογισμού της αγοράς και σκοπός της ρύθμισης είναι η δυνατότητα πιστοποίησης ως ενεργειακών επιθεωρητών όσων περισσότερων μηχανικών το επιθυμούν. Επομένως, σύμφωνα με τον Υπουργό Αναπληρωτή, το αίτημα για παράταση της δυνατότητας διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων μέχρι το τέλος του μήνα για τους μηχανικούς της προηγούμενης φάσης λειτουργίας του μητρώου είναι λογικό και συντείνει στους στόχους των ρυθμίσεων του ΥΠΕΚΑ, οπότε η σχετική ρύθμιση προωθείται άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

     

    Πηγή: http://ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2697&language=el-GR





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Όχι... είναι η επιθυμία του υπουργείου για ρύθμιση μέχρι 31/10... δλδ θα βγει (αν βγει) απόφαση τη Δευτέρα, θα ανοίξουν Τρίτη και θα λήξουν την άλλη Πέμπτη... αυτά.

    Link to comment
    Share on other sites

    Ευτυχώς κάποιοι κατάλαβαν. 

     

    Θα μπορούσε κάποιος να στραφεί εναντίον τους και να ζητήσει διαφυγόντα κέρδη καθότι με δική τους υπαιτιότητα - καθυστέρηση κατέστη ανενεργός ή/και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε ρήτρες παράδοσης που πηγάζουν από παλαιότερες συμβάσεις.

     

    Τους έστειλα τέτοιου τύπο email γιατί τηλ δεν κατάφερα να «βγάλω».  

    Link to comment
    Share on other sites

    Χρειάστηκε γι' αυτό το θέμα η παρέμβαση τριών προέδρων συλλόγων μηχανικών??? Επίσης όπως αναφέρει σωστά ο συνάδελφος τώρα που ακυρώσαμε παλιότερες δουλειές και μας χαλάσανε τα χρονοδιαγράμματα ανοίγουν το μητρώο για δέκα μέρες? Αν δίναν εξαρχής αυτήν την παράταση ήταν δύσκολο για αυτούς υποθέτω. Αναφέρω επίσης ότι πριν δύο εβδομάδες όπου από το λογαριασμό μας αφαιρέσανε για κάποιο χρονικό διάστημα ημερών την ένδειξη λήξης των αδειών μας είχα επικοινωνήσει με το buildingcert και με είχαν διαβεβαιώσει ότι οι άδεις θα έληγαν ανάλογα με την ημερομηνία που έχουμε πληρώσει τις συνδρομές μας. Αυτό μου το είχανε διευκρινίσει με αποτέλεσμα να συνεχίσω να αποδέχομαι τις όποιες λιγοστές επιθεωρήσεις παρουσιάστηκαν. Προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε τελικά, η πληροφορία που μου έδωσαν δεν είχε βάσει και όταν επικοινώνησα ξανά μαζί τους ζητώντας εξηγήσεις που απάντησαν με θράσος ότι ίσως να έφταιγε ο συνάδελφος τους και την ευθύνη την αναλαμβάνει η υπηρεσία τους. Ποια ευθύνη? Θεωρώ οτί είμαστε έρμαια ανεύθυνων και ανίκανων σκέψης ατόμων αναφερόμενος στις αρμόδιες ή συνεργαζόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου. 

    • Upvote 1
    Link to comment
    Share on other sites

    Οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Χρειάζεται να ασχοληθεί το μισό σώμα των μηχανικών για το αυτονόητο: πως όταν έχεις καθυστερήσει τη διαδικασία ένταξης στους μόνιμους, δεν θανατώνεις τους προσωρινούς.

    Link to comment
    Share on other sites

    Αυτο με τη λειτουργία της αγορας παντως ειναι εντελως ηλιθιο και αστειο...

     

    Και το ολο θεμα ενα ειρωνικο ανεκδοτο, αντιπροσωπευτικο της προβληματικης κοινωνιας μας, των συντεχνιων και της διαπλοκης σε ολες τις βαθμιδες.

     

    Θελουμε και αναπτυξη τρομαρα μας..

    Link to comment
    Share on other sites

    Μας έχουν κανει που μας εχουν κάνει ανω κατω , και ενω ξερουν οτι κανουν καμια εικοσαρια μερες να δώσουν εγκριση, αντι να πουν μεχρι τελη Νοέμβρη δινουν μεχρι τελος Οκτωβρη.....

    Γιναμε ξαφνικα Σουηδια %$#@(*&.......

    Link to comment
    Share on other sites

    Τί έγινε..? Λειτούργησαν πάλι τα γνωστά βύσματα στην Ελλάδα?Δηλαδή αν είχε διαμαρτυρηθεί ο "ανώνυμος μηχανικός" θα τον είχαν γράψει στα π@@α τους?

    Και επιβραβεύεται ο καθυστερημένος-εκπρόθεσμος επειδή έχει μέσο...?

    Σαν δε ντρέπεστε λέω εγώ..

    • Upvote 4
    Link to comment
    Share on other sites

    Τι ακριβώς εννοείς? Για ποιο λογο ακριβώς θα πρεπε να ντρεπόμαστε?Ποιος σου είπε οτι ολο αυτο δεν  ειναι αποτέλεσμα  της διαμαρτυριας του "ανώνυμου μηχανικου"?

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.