Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΤΕΕ: Αλλαγές στις παραβάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας από μηχανικούς


    Με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, τροποποιήθηκε η υπ’ αρ. Α23/Σ13/2022 απόφαση της Δ. Ε. με θέμα «Σύσταση Ειδικής Επιτροπής Δεοντολογίας για την άσκηση του επαγγέλματος των μηχανικών μέσω πληροφορικών συστημάτων του ΤΕΕ».

    Συγκεκριμένα, η τροποποίηση αφορά στην 1η παράγραφο της ανωτέρω απόφασης, διαμορφώνοντας το συνολικό κείμενο της απόφασης ως ακολούθως:

    Σύσταση Ειδικής Επιτροπής Δεοντολογίας για την άσκηση του επαγγέλματος των μηχανικών μέσω πληροφορικών συστημάτων του ΤΕΕ

    1. Όταν διαπιστώνεται από το ΤΕΕ ότι χρήστες των πληροφοριακών του συστημάτων παραβιάζουν την πολεοδομική νομοθεσία, κατά την καταχώριση και διαχείριση στοιχείων σε αυτά, θα ειδοποιούνται γραπτώς για την παροχή εγγράφων εξηγήσεων εντός πέντε (5) ημερών. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισής τους ή μη ικανοποιητικών εξηγήσεων, θα αναστέλλεται η πρόσβασή τους στα πληροφοριακά συστήματα, για λόγους ασφάλειας των συναλλαγών και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντας.

    Οι γραπτές εξηγήσεις θα εξετάζονται από την Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας του ΤΕΕ, η οποία συγκροτείται σύμφωνα με την απόφαση Α23/Σ13/2022 της Διοικούσας Επιτροπής. Η Επιτροπή σε κάθε περίπτωση θα εξετάζει τις γραπτές εξηγήσεις και θα αποφασίζει για τη συνέχιση ή την αναστολή της δυνατότητας πρόσβασης στα πληροφοριακά συστήματα του ΤΕΕ, καθώς και θα εισηγείται για την παραπομπή των υποθέσεων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ ή/και στη Δικαιοσύνη.

    Σε περίπτωση που συντρέχει επείγουσα ανάγκη για την άμεση διασφάλιση της ορθής και σύννομης χρήσης των πληροφοριακών συστημάτων του ΤΕΕ ή/και ανάγκη αποτροπής επικείμενου κινδύνου, που ανάγεται στην προστασία της ασφάλειας των συναλλαγών και στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τόσο η ανωτέρω Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας όσο και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε., στον οποίο μεταβιβάζεται η σχετική αρμοδιότητα από τη Διοικούσα Επιτροπή, κατ’ εφαρμογή της περ. ζ’ της παρ. 1 του άρθρου 9 του π.δ. 27.11/14.12.1926 «Περί κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως Τεχνικού Επιμελητηρίου κειμένων διατάξεων», δύνανται να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο για την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης και της προσωρινής αναστολής πρόσβασης των χρηστών στα πληροφοριακά συστήματα του ΤΕΕ, μέχρις ότου αποφανθεί οριστικά η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας.

    2. Σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1ζ΄του άρθρου 8 του Π.Δ. της 27.11/14.12.1926 «περί κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως του Τ.Ε.Ε. κειμένων διατάξεων» (ΦΕΚ 430 Α΄/ 1926), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 του Ν. 1486/1984 (ΦΕΚ 161 Α΄/ 1984), το οποίο ορίζει ότι «… η Διοικούσα Επιτροπή μπορεί να μεταβιβάσει και άλλες αρμοδιότητές της στον Πρόεδρό της ή σε μέλη της …», να μεταβιβάσει την αρμοδιότητά της για τον ορισμό των μελών της Ειδικής Επιτροπής Δεοντολογίας της παρ. 1 της παρούσας απόφασης, στον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γεώργιο Στασινό.


    Πηγή: https://news.b2green.gr/32041/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%B4



    dimitris GM

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.