Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΤΕΕ: Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών


    Ξεκινά από το ΤΕΕ η διενέργεια των εξετάσεων για την ανάδειξη των Ενεργειακών Επιθεωρητών. Σε συνέχεια της προσφοράς του ΤΕΕ στην κατάρτιση των Τεχνικών Οδηγιών για την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ στην Ελλάδα και την υποστήριξη της δημιουργίας λογισμικού αναφοράς για τη διενέργεια των υπολογισμών, το ΤΕΕ υλοποίησε τις υποδομές για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις και την εξέταση με ηλεκτρονικό σύστημα που θα αντιμετωπίζει αντικειμενικά, ισότιμα όλους τους μηχανικούς.

     

    Τα θέματα εξετάσεων προετοιμάζονται και αποφασίζονται από το ΥΠΕΚΑ.

     

    Η διαδικασία θα απαιτεί μόνο την επίσκεψη σε Εξεταστικό Κέντρο του ΤΕΕ για την διεξαγωγή της εξέτασης και όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες θα διενεργούνται και θα ολοκληρώνονται ηλεκτρονικά.

     

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις, για τη χορήγηση της άδειας Ενεργειακού Επιθεωρητή, θα είναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους μηχανικούς την 12η Μαΐου 2014 και οι εξετάσεις στα εξεταστικά κέντρα του ΤΕΕ θα ξεκινήσουν από την 20η Μαΐου 2014, σύμφωνα με την συνημμένη πρόσκληση.

     

    Συνημμένη η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΤΙΡΙΩΝ που υπογράφει ο πρόεδρος ΤΕΕ, Χρ. Σπίρτζης.

     

    Πηγή: http://web.tee.gr/tee-ejetaseis-energeiakvn-epiuevrhtvn/





    spapako

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    tomkat

    Δημοσιεύτηκε (edited) · Με απόκρυψη

    Να γράψουμε τι έχουμε να φοβηθούμε;Το παράβολο μόνο που είναι 50ευρώ είναι το ζόρικο..

    Edited by tomkat
    Link to comment
    hkamp

    Δημοσιεύτηκε (edited) · Με απόκρυψη

    Συνάδελφοι, ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

    Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ΚΕΚ, παράβολα ή ότι άλλο διάολο.

    Αν θέλουμε το κάνουμε.

    Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μας προσφέρει δουλειά. Αφού διαλέξαμε αυτό το επάγγελμα όλα τα ενδεχόμενα μπορεί να προκύψουν.

    Δε λέω αν οι πρακτικές των υπουργείων είναι σωστές, νόμιμες ή νομιμοφανείς και άλλα. Λέω απλά ότι οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

    Το παλεύουμε, το προσπαθούμε αλλά καλό είναι να μη γκρινιάζουμε συνέχεια. Κάνει κακό πρωτίστως σε μας.

     

    Στο πολυσυζητημένο θέμα των ΜΕΑ και των ΠΕΑ υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά και εκεί έγκειται η λογική των εξετάσεων και της υποτίθεται εκπαίδευσης από τα ΚΕΚ.

    Μπορώ να κάνω ΜΕΑ σε ουρανοξύστη γιατί εκεί με επιλέγει ο πελάτης. Αυτός είναι υπεύθυνος για την επιλογή του και εγώ είμαι υπεύθυνος κατά το νόμο και φέρω όλες τις αστικές, ποινικές και ότι διάολο ευθύνες για τη ΜΕΑ που θα εκπονήσω.

     

    Στα ΠΕΑ όμως δεν έχω πελάτη. Είμαι εκπρόσωπος του δημόσιου συμφέροντος (όπως οι συμβολαιογράφοι ένα πράγμα) και το δημόσιο έχει κάθε δικαίωμα να ορίσει τα κριτήρια με τα οποία θα με εμπιστευτεί να το εκπροσωπώ. Εξετάσεις δίνουν και οι δικηγόροι που θέλουν να γίνουν συμβολαιογράφοι. Στα ΚΕΚ διαφέρουμε βέβαια.

    Το ότι μας επιλέγει ένας ιδιώτης για το ΠΕΑ δε σημαίνει ότι είναι πελάτης μας. Θα βγάλουμε ένα δημόσιο έγγραφο για λογαριασμό του αλλά λειτουργούμε για λογαριασμό του δημοσίου.

     

    Με τις εξετάσεις πιθανόν να ελλατωθεί το φαινόμενο του 20-50 ευρώ το ΠΕΑ, αν και όταν αποφασίσουν να μην <<εξαφανίσουν>> τα ΠΕΑ με τη μέθοδο ''δε θα βγάλω κι άντε βρες με'', όπως ακριβώς γίνεται με τα φύλλα ελέγχου λέβητα.

    Edited by hkamp
    • Upvote 4
    • Downvote 1
    Link to comment
    yian

    Δημοσιεύτηκε (edited) · Με απόκρυψη

    Κλειδώνει προσωρινά μέχρι να το αναλάβει ο αρμόδιος συντονιστής και συνεχίζουμε τη συζήτηση στο όμοιο θέμα που βγήκε στον αέρα του φόρουμ ελαφρώς νωρίτερα.

    Η συνέχεια λοιπόν στο Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών.

    yian

    Edited by yian
    Link to comment

    θλιβερό Τεε

     

    θλιβεροί οι συνάδελφοι που κατάντησαν τα ΠΕΑ κουρελόχαρτα (με 40 ευρώ το κομμάτι... το μεροκάματο να βγαίνει δλδ)

     

    θλιβερή χώρα (αυτό είναι σταθερή αξία και ανεξάρτητο του θέματος του post)

     

    εν τέλει, παίρνουμε για άλλη μια φορά ως κλάδος αυτό που μας αξίζει, οπότε τζάμπα γκρινιάζει κάποιος.. τώρα είναι αργά για δάκρυα συνάδελφε μηχανικέ...

    Link to comment

    είχαν πει ότι πριν την ανακοίνωση διεξαγωγής εξατάσεων θα βγουν ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ.

    που είναι αυτά;;;;

    Link to comment

    ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙ ?
    αφού τα χαρτιά που θα υπογράψεις είναι άχρηστα πλέον ...

    δεν πάει να .....το ΤΕΕ .....;

    Link to comment

    Οι εξετάσεις "με περιορισμούς στα βοηθήματα"!!!!!!! Με ξαναγυρίζουν στα φοιτητικά μου χρόνια ενω ειμαι μηχανικός 40 χρόνια! Αισχος.

    • Upvote 1
    Link to comment


    Guest
    This is now closed for further comments

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.