Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΤΕΕ: Καθορισμός ειδικοτήτων μηχανικών που συμμετέχουν στην ομάδα έργου για την έκδοση Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου


    Σε καθορισμό των ειδικοτήτων μηχανικών με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, που πρέπει να συμμετέχουν στις ομάδες έργου για την έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, προχώρησε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ στη διάρκεια της Τακτικής Συνεδρίασης της 1ης Ιουνίου.

    Στη σχετική απόφαση αναφέρονται τα εξής:

    Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε., μετά από εισήγηση (αρ. πρωτ. 588/1-6-2022 – §2.1.1) της Υπηρεσίας και λαμβάνοντας υπόψη:

    • Το Ν. 4495/2017 (ΦΕΚ 167Α),
    • Το ΠΔ 99/2018 (ΦΕΚ 187Α),
    • Το ΒΔ 769/72 (ΦΕΚ 223Α),
    • Την υπ’ Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105/26-1-2021 (ΦΕΚ 334Β) απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αποφασίζει κατά πλειοψηφία ότι:

    με δεδομένο ότι η συμπλήρωση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου καταλήγει στην έκδοση Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου το οποίο συμπεριλαμβάνει τη βεβαίωση που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 83 του Ν. 4495/2017, θα πρέπει να συμμετέχει υποχρεωτικά στην ομάδα έργου για την έκδοση Πιστοποιητικού Πληρότητας Ταυτότητας Κτιρίου / Διηρημένης Ιδιοκτησίας, μηχανικός που φέρει το σχετικό επαγγελματικό δικαίωμα, δηλαδή ειδικότητας Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού, Διπλωματούχου Αρχιτέκτονα Μηχανικού, Διπλωματούχου Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού, Διπλωματούχου Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης, Πολιτικού Υπομηχανικού, Πτυχιούχου Πολιτικού Μηχανικού αποφοίτου ΤΕΙ και ΑΤΕΙ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις περί επαγγελματικών δικαιωμάτων.

    Ο Αν. Βασιλειάδης ψηφίζει Λευκό και αιτιολογεί την ψήφο του ως εξής:

    «Δεν προέκυπτε σαφές από την εισήγηση ότι στην επαρχία και ειδικά στις δυσπρόσιτες ορεινές και νησιωτικές περιοχές μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση αυτή αποκλειστικά από τις ειδικότητες που περιγράφονται στην εισήγηση».

    Ο Δ. Κουτζής ψηφίζει Λευκό.


    Πηγή: https://news.b2green.gr/20377



    Engineer
    • Like 1

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.