Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Buildingcert: Ανακοίνωση (10-11-2015) για Διατάξεις του Ν.4342/2015


    Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ν 4342/2015 (ΦΕΚ Α 143), «Η προθεσμία του εδαφίου β΄ της περίπτωσης β΄ της παρ. 6 του άρθρου 9 του π.δ. 100/2010 (Α΄ 177), που προστέθηκε με την παράγραφο 1 του ν. 4178/2013 (Α΄ 174), παρατείνεται από 30 Ιουνίου 2015 έως 30 Ιουνίου 2016. Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης που εκδίδονται κατά το ως άνω χρονικό διάστημα θεωρούνται έγκυρα ως προς κάθε συνέπεια» .

     

    Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Ν 4342/2015 (ΦΕΚ Α 143), «3. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, η παράγραφος 3 του άρθρου 14 του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Β΄ 407/9.4.2010) αντικαθίσταται ως εξής:

     

    «3. Κάθε συμβολαιογράφος για την κατάρτιση πράξεως αγοραπωλησίας ακινήτου υποχρεούται να μνημονεύσει στο συμβόλαιο τον αριθμό πρωτοκόλλου του ΠΕΑ και να επισυνάψει σε αυτό επίσημο αντίγραφο του ΠΕΑ. Σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του ΠΕΑ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).»

     

    Πηγή: http://www.buildingcert.gr/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Οπως λεει και ο ικαρος, τα μισθωτηρια χωρις ΠΕΑ μια χαρα περνανε απο το taxisnet.

     

    Οποτε αν δεν αλλαξει αυτο, ολα τα αλλα ειναι φρου φρου και αρωματα. Και εμεις σε 8 μηνες παλι θα τσακωνομαστε για μονιμους- ημιμονιμους- προσωρινους...

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Αυτό που έλεγα και εγώ....η νομοθεσία για τα μισθωτήρια πάντα υπήρχε. Καθαρά διαδικαστικό είναι το θέμα και κάποιοι δεν το αφήνουν να γίνει.

    Link to comment
    Share on other sites

    Ειναι θεμα του υπουργείου οικονομικών και της πλατφόρμας. Δεν νομιζω να μπούνε στον κόπο να την αλλάξουν. Θεωρούν τον εαυτό τους καλυμμένο απο τη λέξη "υποχρεωτικό" που έτσι και αλλιως προϋπήρχε. Παίζονται συμφέροντα σίγουρα και για αυτο αφήνουν παραθυράκι ανοικτό.. Στην ελλαδα οταν αφήνεις κατι ανοικτό ο καθενας τρυπώνει. Καλα αυτο δεν το εχουν καταλάβει;

    Υπαρχει και το εξής σατανικο.. Να αφήνουν το θεμα μεχρι να αντιδράσει το ΤΕΕ πχ η διάφοροι σύλλογοι ώστε να αναλάβουν την κατακραυγή για το νέο "χαράτσι" που επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων.. Πλειστηριασμοί και υποχρεωτικό ΠΕΑ ειναι κατι που δεν μπορει να σηκώσει η κυβέρνηση τη δεδομένη στιγμη μονη της

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Edited by ikaros13
    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites

    Σιγά το χαράτσι!!!

     

    Μακάρι να είχα στην ιδιοκτησία μου ένα ακίνητο και να το νοίκιαζα π.χ. με 200 ευρώ το μήνα και ας πλήρωνα και 300 ευρώ για το ΠΕΑ!!!

    Link to comment
    Share on other sites

    Δεν το βλέπουν όλοι έτσι.. Εδω πανε να κανουν παζάρια και στο 50ρικο.. Τους φαίνεται ακριβό. Και εγω μπορει να εχω 4 ακίνητα αλλα αν μου έλεγες πχ 300 το κομμάτι θα μου ερχόταν κάπως.. Δώσε εδω δώσε εκει μαζεύονται μη νομιζεις

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Link to comment
    Share on other sites

    έκανε μήπως κανείς κανείς ανανέωση ? πόσο χρόνο θέλουν για να την ελέγξουν και να σε ανοίξουν ?

    Έκανα την αίτηση μόλις άνοιξε το σύστημα κ ακόμη περιμένω. Σήμερα δεν σηκώνουν κ τα τηλέφωνα, μάλλον λόγω απεργίας, οπότε από αύριο και αν..

    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.